Zoetzure kipspiesjes

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (17 stemmen, gemiddeld: 3,53 out of 5)
Loading...

Zoetzure kipspiesjes met ananas

Een echte topper die niet mag ontbreken bij een tapas-buffet of avond … door de marinade met citroensap wordt de kip heerlijk mals en zacht.

Ingrediënten (ca. 24 stuks):

  • 500 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • zout & versgemalen peper
  • 125 ml citroensap (versgeperst)
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel basilicum (gedroogd)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1½ eetlepel honing
  • 1 verse ananas, in blokjes (evt. kan ook een blikje gebruikt worden)
  • 12 kleine zongedroogde tomaatjes
  • 24 cocktailprikkers
  • 24 blaadjes verse basilicum

Bereiding:

  1. zoet-zure_kipspiesjes_zelfSnijd de kip in kleine stukjes en doe deze in een grote kom.
  2. Meng knoflook, zout, peper, citroensap, olijfolie, basilicum, paprikapoeder en honing en schenk het mengsel over de kip. Schep het geheel goed om en laat het minimaal een uur marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de stukjes kip uit de marinade, doe ze in een ovenvaste schaal en bak ze in ca. 10 – 15 minuten goudbruin.
  4. zoet-zure_kipspiesjes_zelf-2Haal de kip uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Rijg de kip, met een blaadje basilicum en een blokje ananas of een zongedroogd tomaatje aan een cocktailprikker.

Tips:

  • Gebruik versierde cocktailprikkers om het geheel een extra feestelijk tintje te geven.

 Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. marineer- en afkoeltijd)

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

25 Reacties

  1. Conny schreef:

    Gemaakt voor ons Kerst Familie Tapas Avond en het was zalig….

  2. Annemarie schreef:

    Met de dames op ons werk vieren we Sinterkerst. (Sinterklaas met lootjes trekken tussen Sint en Kerst in). We zijn in groepjes ingedeeld en elk groepje maakt een gerecht. Zo ben ik in de tussengerechten groep ingedeeld en heb ik bedacht om dit lekkere recept te gaan maken. Ik ben niet zo’n goede “kokkin” maar dit moet lukken en ziet er superlekker uit. Wat ik ook een leuk idee vind is de meloen met serranoham en dan de prikkertjes incl. dit lekkers serveren in een halve uitgeholde meloen. Heel erg leuk idee ook!! Kortom… ik vind dit een hele leuke, duidelijke, lekkere hapjes website en vooral die foto’s erbij die doen het hem voor mij. M’n complimenten. P.s. ons feestje is 13 dec. a.s. en ik kom daarna nog weer hier terug met de reactie op deze twee recepten.

  3. yvonne schreef:

    Dit recept ga ik uitproberen. Niet duur en lijkt mij heerlijk. Via de reacties heb ik extra tips gekregen. Leuk voor de kerstdagen

  4. Sonja schreef:

    Kan je dit gerecht ook van te voren bereiden?Met oog op de kerstdagen.

  5. Gert schreef:

    lekker, maar wel wat te droog vonden wij.

  6. karin schreef:

    MMMMMM, de hapjes waren erg lekker. Had ze gemaakt bij een tappas buffet.
    Ga ze zeker vaker maken…..

  7. roxanne schreef:

    Ik heb ipv een blaadje basilicum chorizo er tussen te krijgen om een nog lekkerdere smaaksensatie te krijgen mega lekker!!!
    …! en de ananas gekarameliseerd met honing

    mega lekker al zeg ik het zelf …
    het is echt het proberen waard !

  8. Von schreef:

    Deze zijn echt superlekker. Ik heb ze voor mijn moeders verjaardag gemaakt en iedereen was superenthousiast.

    Met kerst maak ik ze weer

  9. M. Sanders schreef:

    Voor Renee je kan in plaats van kip quornstukjes gebruiken, dat is een heerlijke vervanger, gewoon proberen.

  10. Sandra schreef:

    Heerlijk, heerlijk, heerlijk.
    Ook 24 uur later…………….heerlijk !

  11. Lilian schreef:

    Grietje, gaan de tomaatjes dan ook mee de oven in?
    Anders ben ik zelf bang dat je (als je pech hebt) salmonella op je tomaatjes krijgt. Ik ben zelf altijd erg voorzichtig met rauwe kipproducten.
    De variant met de munt en de sinaasappel lijkt me ook wel lekker.

  12. Grietje schreef:

    Wat ook erggg lekker is, is de zongedroogde tomaatjes mee te marineren in de kipmarinade. Maar deze dan wel goed droogdeppen voor gebruik.
    De smaak van de kip wordt intenser. (omdat deze door het braden ietwat verloren gaat)Ze komt dan terug in de tomaat. Ook worden de zongedroogde tomaatjes er “iets” zachter van. Lekker ook met fris gefileerde sinaasappel en een blaadje munt.
    Maar Lilian wat je er ook mee doet, ik vind je recept SUPER!

  13. an schreef:

    heb het net gemaakt voor mijn moeders verjaardag, iedereen vond het erg lekker. vooral die met ananas.

  14. Silke schreef:

    Is het ook mogelijk om dit op de barbeque te maken?

    Groetjes Silke

  15. renee schreef:

    Het ziet erg goed uit maar met wat kan ik het beste de kip vervangen, ik heb namelijk vergetariers ertussen zitten.

    bvd Renee

  16. astrid schreef:

    Hoelang kan ik dit gerecht van te voren maken?

  17. mariska schreef:

    mijn kind beau heft ale zoetzuurenkipspiesjes op en dat is het teken dat ze het super lekker vind

  18. jenny schreef:

    Ik wil dit ook gaan maken maar ik houd niet van knoflook. kan het ook zonder? Ik hoop dat ik snel antwoord krijg.
    Groetjes
    Jenny

  19. margot schreef:

    kun je de kipspiesjes ook wat langer van tevoren klaarmaken?

  20. José Hamers schreef:

    Dit is een geweldig lekker recept. Niet veel werk voor het toch apparte hapje wat je krijgt. Ga het zeker nog een keer maken

    Groeten,

    José

  21. Lilian schreef:

    Hoi Sander,

    De honing is echt wel nodig in dit recept. Je proeft de honingsmaak niet echt maar de honing is nodig om het gerecht lekker zoet te krijgen. Als je hiervoor suiker zou gebruiken zou het effect heel anders zijn.

    Groeten,
    Lilian

  22. Sander schreef:

    Dit ziet er heel lekker uit, maar is dit ook te doen zonder honing? Of is er misschien een alternatief voor de honing?

    Ik hoor het graag!

  23. Marcel schreef:

    Erg lekker. viel een poosje terug goed in de smaak en ga ze nu (24-12) weer maken.
    Bedankt!

  24. Linda schreef:

    Erg lekker, geslaagd bij het tapasbuffetje dat ik had gemaakt!!

  25. Angela schreef:

    Dit gerecht is erg lekker.

Laat een reactie achter op Sandra Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close