Wraps met gerookte zalm en komkommer

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (9 stemmen, gemiddeld: 4,22 out of 5)
Loading...

Wraps met gerookte zalm en komkommer

Wraps lenen zich er goed voor om ze te beleggen met allerlei lekkers, op te rollen en in stukjes te serveren. Hier een variant met gerookte zalm, komkommer, boursin en ander lekkers.

Ingrediënten voor 4 – 8 personen:

  • 1 kuipje Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 4 wraps
  • 1 komkommer
  • 50 gram pijnboompitten
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels groene pesto

Bereiding:

  1. Verwarm de wrap per stuk heel even in de koekenpan.
  2. Schil de komkommer met een kaasschaaf of een dunschiller en maak daarna over de lengte plakken met de kaasschaaf.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin.
  4. Smeer de wraps in met een dikke laag Boursin, leg de plakjes gerookte zalm hierop.
  5. Smeer daarna de pesto over de zalm en strooi de pijnboompitten hierover.
  6. Leg hierop de plakken komkommer.
  7. Rol de wraps op en steek deze vast met enkele cocktail prikkers.
  8. Snijd de wrap in 5 a 6 stukjes… heerlijk bij een goed glas wijn of als lunchgerecht.
Bron: www.boursin.nl
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

25 Reacties

  1. Bianca schreef:

    Waar kopen jullie de zalm? Ik haal ze meestal bij de ah maar ik vind die plakken te dik.

  2. Marijke schreef:

    Bedankt voor de tip vwb de serrano ham!!
    Geweldige website dit, hoor!!

  3. antonic schreef:

    wat een heerlijke wrap!! voor het eerst dat ik zelf tapa’s ging maken en meteen een topavondje mede dankzij deze wrap!! dank je wel dat je deze met ons heb willen delen!!

  4. priscilla schreef:

    Erg lekker!!!! Je kan de komkommer ook vervangen door ruccola sla,past erg goed bij de pijnboompitjes.Ik maak het vaak s’ochtends klaar en rol het in huishoudfolie en leg het dan in de koelkast.(wordt het een mooie stijve rol )

  5. H schreef:

    De zalm zou eventueel vervangen kunnen worden door serrano-ham voor niet vis-eters. In plaats van komkommer kun je er ook rucola(sla) op doen

  6. pettra mulder schreef:

    het recept kende ik al we hadden een tijdje terug en housewarming-party en de wraps met komkommer en zalm waren een groot succes binnen kort met familie ook weer een tapas avond en de wraps staan zeker op het menu

    groet petra

  7. Gret schreef:

    is ook heel lekker met mierikswortel, ipv pesto. Als je van een beetje pittig houdt tenminste…. niet te veel smeren hoor!!!

    gr. Gret

  8. Maia schreef:

    Beste lilian,

    Ik houd mijn spreekbeurt dit jaar over spanje en ik ga wat tapas aan de klas uitdelen, dus ik ging even googelen en vond dit! het lijkt me echt heel erg lekker en ik weet dan ook zeker dat ik wel een hoog cijver krijg want ik heb het al eens eerder gegeten en het is echt een supergerecht! Ik ga alleen de komkommer weglaten want ik wil het 3 dagen van te voren maken… Alvast heel erg bedankt voor je lekkere recept!

    Groetjes van Maia, 11 jaar.

  9. Annemiek Driessen schreef:

    Ik maak dit recept al enkele jaren en heb enkele kleine suggesties hoe het beter zou kunnen. De komkommer zou met wat zout bestrooid in een vergiet kunnen ‘uitlekken’, waarna met keukepapier drogen om het teveel aan vocht te verwijderen. Daardoor kunnen de wraps langer van te voren worden klaargemaakt. Als ze opgerold zijn draai ik ze strak in huishoudfolie en laat ze enkele uren rusten in de koelkast,zodat de ronde vorm erin komt en ze beter te snijden en opdienen zijn.
    Succes, Annemiek

  10. monique schreef:

    Wanneer je de komkommer vervangt door sla, kun je ze wel langer van tevoren klaarmaken.
    Groet,
    Monique

  11. anoek schreef:

    of komkommer vervangen door blaadje ijsbergsla en een beetje dillesaus van de ikea erbij!

  12. kitty schreef:

    vrijdag 8 jan geef ik een tapas avond voor vrienden Ik maak zelf verschillende tapas gerechten maar ook de vrienden stuur ik in clubjes van twee personen de keuken in om een tapas gerecht te maken.
    Bovenstaand recept is daar heel geschikt voor

    groeten Kitty

  13. Tamara schreef:

    Erg lekker en makkelijk om te maken!

  14. Lilian schreef:

    Ans,

    Als je de komkommer weglaat kun je het wel langer van tevoren klaarmaken.
    Een lekker alternatief: Broodrolletjes met roomkaas en zalm. Die kunnen ook lang van tevoren worden klaargemaakt.

    Groeten,
    Lilian

  15. ans schreef:

    Als je het recept zonder komkommer maakt, kun je het dan wel langer van te voren klaarmaken?
    gr. Ans

  16. Lilian schreef:

    Sabrina,

    Je kunt het recept niet te lang van te voren maken, doordat de komkommer erg vochtig is zouden de wraps dan soppig worden. En in de diepvries bewaren lukt ook niet met dit recept.

  17. Lilian schreef:

    Hoi Suzan,

    Porbeer dit recept anders eens te combineren met de ingrediënten van dit recept http://www.amuse-recepten.nl/komkommerrolletjes-met-ham/

  18. Suzan schreef:

    Ik krijg mensen over de vloer die geen vis lusten. Kan ik de zalm ergens mee vervangen of verpest ik dan het recept?

  19. Sabrina schreef:

    Hoelang op voorhand kan je dit gerechtje maken, kan het in de frigo bewaard worden?

  20. eline konijnenburg schreef:

    hoi,,

    ziet er best lekker iut!!!!!!!

  21. mandy schreef:

    zaterdag tapas avond met vriendinnen.
    ga deze cker gebruiken:)

  22. Angela schreef:

    Dit is echt heerlijk. Ik wilde dit als idee voor een etentje gisteren opperen. toen ik het zei tegen mijn vriend kende hij het al. Nou de hele schaal was leeg einde van de avond.

    Het is een lekker fris hapje. en vooral de pijnboompitjes maken het erg lekker.

  23. José Hamers schreef:

    Hoi Lilian,

    Groot succes. Erg lekker. Ik had afgelopen zondag een tapas middag georganiseerd voor vrienden. Van te voren even op internet gekeken en jouw recept gemaakt het was erg lekker. Ik had een deel met pesto gedaan en het andere deel zonder pesto.

    Echt een aanrader.

    Groeten,

    José

  24. Lilian schreef:

    Goede vraag. De komkommer was inderdaad vergeten.
    Ik heb deze nu toegevoegd bij stap 6. Dus als laatste laag de komkommer erop leggen.

    Groeten,
    Lilian

  25. astrid schreef:

    lijkt me erg lekker, wanneer moet de komkommer erop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close