Venkel gevuld met tonijn, broccoli en tomaat

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 out of 5)
Loading...

Venkel-broccoli-tonijn-met-amontillado-tapasDe anijsachtige smaak van venkel gecombineerd met het zilte van tonijn en het frisse van tomaat. De kleine broccoliroosjes zorgen voor een mooie kleur in het gerechtje.

Ingrediënten voor 4 hapjes:

  • 1 venkelknol
  • 100 gram minitrostomaatjes
  • 50 gram broccoliroosjes
  • 100 gram verse tonijn
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1,5 eetlepel yogonaise
  • peper & zout

Bereiding:

  1. Venkel-broccoli-tonijn-met-amontillado-ingredienten-tapasHalveer de minitomaatjes. Snijd hele kleine roosjes van de broccoli. Verwijder het groen van de venkelknollen.
  2. Snijd de tonijn in kleine stukjes. Houd een paar reepjes achter om bovenop de vulling te leggen als garnering.
  3. Kook de venkelknol in ongeveer 15 minuten beetgaar in water ben teen beetje zout.
  4. Breng ondertussen een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook, zodra het water aan de kook is, de broccoliroosjes in ca. 4 minuten gaar. Laat ze uitleggen en afkoelen.
  5. Dompel de venkel na het koken in ijskoud water zodat hij stevig blijft. Verwijder evt. lelijke buitenste blaadjes en te lange stelen.
  6. Snijd een dun plakje van de onderkant en halveer de venkel verticaal. Haal de bladen voorzichtig van elkaar en leg de holle venkelbladen op 4 schaaltjes of bordjes.
  7. Maak een mengsel van de stukjes tonijn, de yogonaise, de peterselie, de broccoli en de tomaatjes. Breng het mengsel desgewenst verder op smaak met peper en/of zout.
  8. Vul de venkelbladen met de vulling en garneer met de achter gehouden reepjes tonijn.

Venkel-broccoli-tonijn-tapas

Tips:

  • In plaats van verse tonijn kan ook tonijn uit blik gebruikt worden.
  • De tonijn kan ook vervangen worden door gerookte forelfilet of gerookte paling.

Wijnadvies:

  • Een glaasje droge sherry zoals Don Zoilo Amontillado smaakt hier goed bij. Dit receptje is ook leuk als amuse. De sherry Amontillado schenkt u dan als aperitief. Drink de sherry dan licht gekoeld.
Bron: Eigen recept geïnspireerd door een recept dat in Boodschappen heeft gestaan.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
SherryWines_Banner_Winactie_300x60_03
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close