Tomatencappuccino

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (8 stemmen, gemiddeld: 3,75 out of 5)
Loading...

tomatencappucino

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 6 pomedori tomaten, in stukjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 500 ml vlees- of kruidenbouillon
  • versgemalen peper
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Schep de tomaten, paprikapoeder en kruiden erdoor en verwarm alles 2-3 minuten.
  2. Voeg de bouillon toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en wrijf de soep indien gewenst door een zeef om de velletjes en de pitjes van de tomaten eruit te halen.
  3. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en warm hem nog even goed door.
  4. Klop intussen de slagroom half stijf met wat zout en peper. Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop. Strooi er peterselie over ter garnering.

Tips:

  • Het staat extra mooi als u deze soep in kleine glaasjes opdient.
  • Kinderen vinden dit gerecht ook vaak erg lekker.

Bron: DEKA-menu 605
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

9 Reacties

  1. John schreef:

    Lekker tussengerechtje, ik heb wel de soep wat meer gebonden met kookroom zodat hij wat dikker wordt, verder heerlijk met de gezouten slagroom.

  2. Iboyca schreef:

    Kan je de soep ook laten afkoelen en invriezen

  3. cindy schreef:

    idd erg lekker, ik heb alleen iets meer tomaten gebruikt. ook lekker als je wat verse bassilicum in de slagroom toevoegt en meemixt, goed voor de smnaak en leuk voor het gezicht

  4. Célinde schreef:

    Nog niet geprobeerd, maar ziet er goed uit 🙂 ga het ook maar eens testen.
    Volgens mij is het voor 4 personen (zoiets staat in dat plaatje erbij).

  5. milou schreef:

    voor hoeveel personen is dit recept?????????????????

  6. veerle schreef:

    voor hoeveel personen is dit?

  7. Sandra schreef:

    Een lekker recept. Heerlijk gegeten.

  8. Gimp schreef:

    Ook geslaagd als je er op het einde nog kleine blokjes (brunoise) tomaat aan toevoegd.

    Smakelijk!

  9. leny schreef:

    Dit is een heerlijk recept. Ik heb het al een paar keer gemaakt en heb er groot succes mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close