Spinazie-kaastortilla

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (10 stemmen, gemiddeld: 3,20 out of 5)
Loading...

Een echte Spaanse tapas … de tortilla gemaakt van aardappels, uien, eieren en kaas die op smaak gebracht wordt met diverse vullingen.

spinazie-kaastortilla1Ingrediënten:

  • 3½ dl olie, om in te bakken
  • 450 gram geschilde aardappels in blokjes
  • 220 gram gesnipperde uien
  • 3 grote eieren
  • 1 grote teen knoflook
  • 220 gram verse, geslonken, uitgelekte spinazie
  • 220 gram geraspte kaas (gruyère of parmezaanse kaas)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • snufje geraspte nootmuskaat

Bereiding:

  1. Meng de aardappels en de uien in een kom. Verhit de olie in een koekenpan, voeg het aardappel-uimengsel toe en draai het vuur iets lager.
  2. Voeg iets zout toe en schep gedurende 10 minuten het mengsel herhaaldelijk op zodat het niet aan de bodem van de pan koekt.
  3. Laat het mengsel uitlekken in een zeef. Vang de olie eventueel op zodat u deze nog voor een ander gerecht kunt gebruiken.
  4. Klop de eieren los in een grote kom en klop de uitgeperste knoflook erdoor. Spatel de spinazie en de geraspte kaas erdoor.
  5. Spatel het aardappelmengsel door de eieren en voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
  6. Zet de pan weer op het vuur en bedek de bodem met een dun laagje olie. Voeg na 30 seconden het ei-aardappelmengsel toe en verdeel het over de pan.
  7. Bak op een hoog vuur en zorg ervoor dat de omelet niet aan de pan vastkoekt. Keer het omelet als het begint te “drogen” om m.b.v. een ingevet bord.
  8. Bak de tortilla totdat deze mooi goudbruin en stevig is. In het midden mag hij nog een beetje zacht zijn.
  9. Snijd de tortilla in stukjes en serveer hem warm.
Bron: Eten uit de tapasbar
Bereidingstijd: ca 25 minuten
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

3 Reacties

  1. Stef schreef:

    @suzanne: voor stap 6 pan goed schoonmaken, goede pan gebruiken, beetje meer olie en olie goed verhitten voor je het mengsel in de pan doet.
    Misshien een paar keer oefenen, als het mislukt is het nog prima te eten als avond eten 🙂

  2. suzanne schreef:

    Recept helemaal gevolgd en helaas helemaal mislukt! Bij stap 7 ging het mis: de tortilla is wel vastgekoekt en daardoor niet te keren. Hierdoor is het niet te snijden in stukjes en dus een mislukte borrelhap. Jammer!
    Hoe zorg je ervoor dat het niet vastkoekt?

  3. lot schreef:

    van de week als proef gemaakt vast voor de kerst, echt helemaal lekker. De dag er na koud was hij zelfs nog lekkerder. Vanavond maak ik hem dus vast voor morgen. Om te draaien laat ik hem uit de pan op een bord glijden en draai hem tussen twee borden om en laat hem dan weer terug glijden in de pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close