Spiesjes met eendenborst

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 out of 5)
Loading...

Spiesjes met eendenborst en sinaasappelsaus

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 eendenborstfilets
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • peper
  • 3 bosuitjes
  • 6 satéstokjes
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade

Bereiding:

  1. Roer de olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
  2. Snijd de bosuitjes in de lengte door. Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan de satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant.
  3. Verwarm  met de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.

Tip:

  • Heb je minder tijd, en wil je de marinade wel lekker laten intrekken? Op kamertemperatuur marineert vlees (meestal) sneller dan in de koelkast.

Bron: Allerhande 13 – 2005
Bereidingstijd: ca. 15 minuten & 1 uur marineertijd

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

4 Reacties

  1. Lilian schreef:

    Bosuitjes worden ook wel lente-uitjes genoemd.
    Het zijn kleine witte uien met het groene look er nog aan.
    Meestal worden ze in bosjes van 3-6 stuks verkocht.

    Ik zou zo even geen andere goede marmelade erbij weten.
    Misschien is het ook wel lekker met een sausje met cranberries.

  2. Ingrid schreef:

    Sorry wat zijn bosuitjes? Ik ben Belgische en bij ons is dat woord niet zo bekend. Zijn dat opgelegde uitjes?
    Kan het ook met andere marmelade dan sinaas? Ik ben niet zo voor die smaak.

  3. Emmy Kokje schreef:

    Dit is een superheerlijk recept.

  4. Lilian schreef:

    Dit is echt zo’n lekker recept. Ik ben er zelf echt helemaal verzot op. Het is soms alleen een beetje lastig om de bosuitjes heel aan de stokjes te rijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close