Provencaalse aardbeien met een witte chocolade mousse en sinaasappelsaus

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (7 stemmen, gemiddeld: 4,14 out of 5)
Loading...

witte-chocolademousse-met-sinaasappelsaus-en-aardbeien

Ingredienten voor 4 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram witte chocolade
  • ¼ liter slagroom
  • 4 sinaasappels
  • 100 gram suiker

Bereiding:

  1. Was de aardbeien onder koud stromend water. Laat ze uitlekken op een vergiet en droog ze af met keukenpapier. Verwijder de kroontjes, leg de aardbeien in een schaal en bestrooi ze met de vanillesuiker. Zet de aardbeien koel weg tot gebruik.
  2. Boen twee sinaasappels schoon en rasp de schil eraf. Pers deze sinaasappels vervolgens uit.
  3. Schil de overige twee sinaasappels dik (incl. het velletje) en snijd de partjes tussen de velletjes uit. Het sap dat hierbij vrijkomt kunt u opvangen en samen met het eerder geperste sap gebruiken.
  4. Smelt de witte chocolade in een bakje in een heetwaterbad. Laat de chocolade daarna even afkoelen. Klop de slagroom halfstijf en vermeng deze met de witte chocolade.
  5. Schep het chocolademengsel in kleine bakjes of glaasjes en laat het in de koelkast opstijven.
  6. Laat in de tussentijd de suiker in een pan met dikke bodem even karamelliseren, voeg daar de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en laat het tot een stroopje inkoken. Voeg daarna de sinaasappelpartjes er aan toe en laat het geheel afkoelen.
  7. Plaats de chocolademousse op koude bordjes en rangschik de aardbeien er omheen. Schep tenslotte de sinaasappelsaus rondom.

Tip:

  • Garneer eventueel met verse munttopjes en slagroom.

Wijnadvies:

  • Een ijskoud glaasje Cointreau of Grand Marnier likeur

Bron: Spar Succesrecepten – Een tour door Europa
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Voedingswaarde per persoon: 628 Kcal

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

4 Reacties

  1. Gerrie Kamphuis schreef:

    Dit is zo’n lekker toetje. Nu meerdere keren gemaakt en altijd goed ontvangen

  2. Marije schreef:

    Kan je dit een dag van te voren maken?

  3. hoi schreef:

    geweldig lekker

  4. klaartje schreef:

    dit ziet er heerlijk uit en zeker met dit weer van 28 graden,, vanavond wil ik mijn vriend verassen met tapas omdat dit onze laatste vakantiedag is en maak dankbaar gebruik van deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close