Pikante kiptortilla

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (7 stemmen, gemiddeld: 3,57 out of 5)
Loading...

pikante_kiptortilla1

Ingrediënten voor 8 hapjes:

  • 4 kant-en-klare tortilla’s met een doorsnede van 25 cm
  • 2 eetlepels honing
  • mespunt cayennepeper
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 lente-bosuitjes
  • 1 gele paprika
  • 150 g gerookte kipfilet of kiprollade (vleeswaren)

 

Bereiding:

  1. Verwarm de tortilla’s even in een droge hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt zodat ze wat soepeler worden.
  2. Meng honing met cayennepeper en ketjap manis. Snijd de uitjes in de lengte in smalle lange repen. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in smalle reepjes.
  3. Leg de tortilla’s naast elkaar op een plank. Bestrijk ze met het honingmengsel. Verdeel daarover plakken kipfilet en reepjes ui en paprika.
  4. Rol de tortilla’s strak op en snijd ze schuin dwars door. Serveer ze rechtop in kleine glaasjes.

Tips:

  • Vervang de gele paprika door geroosterde paprika (potje) of gedroogde tomaten op olie.
  • Maak er een garnalentortilla van door de kipfilet te vervangen door Hollandse garnalen of rivierkreeftjes.

Bron: Boodschappen 12 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Voedingswaarde per hapje: 156 kcal

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

7 Reacties

  1. Mirjam schreef:

    Erg lekker!
    @suzanne. Je kunt de wrap ook oprollen, in stukjes snijden en tapasprikker erin doen. Wel zo makkelijk voor n hapje.
    In pan worden ze inderdaad wat taai. Opwarmen is vooral bedoeld dat t wat makkelijker te bereiden is en wrap niet scheurt. Omdat je geen magnetron hebt kun je ze ms beter in oven heel even voorverwarmen op lage stand. Succes!

  2. Suzanne schreef:

    Heb al een aantal hapjes gemaakt van deze website waar ik veel plezier van gehad heb, alleen deze lukte me niet helemaal goed te bereiden. Hoe snijd je de tortilla’s precies? Op de foto zien ze er niet uit alsof ze eerst helemaal opgerold zijn en daarna schuin gesneden zijn. Ook heb ik geen magnetron en heb de tortilla’s lichtjes in de pan verwarmd. Toch werden ze na een tijdje dat ze op tafel stonden taai, dat was jammer. Hoor graag een antwoord / tips 🙂

  3. priscilla schreef:

    Wat ook lekker is: wrap opgerold met: surimisticks in dunne reepjes (niet te zuinig), komkommer in repen (zonder zaadlijsten), bosuitjes in repen en avocado in repen. ipv de honingdressing een beetje mayo mengen met klein beetje wasabi (pas op, ivm de scherpte)

  4. Lisette schreef:

    Erg lekker! Makkelijk te maken. En ook leuk als hapje op verjaardag!

  5. Pauline schreef:

    Erg lekker en heel simpel te maken. We hadden nu de gerookte kipfilet, de volgende keer gaan we voor de garnalen.

  6. Arvid Kippers schreef:

    Wij eten dit zeer regelmatig!!
    Het recept hebben wij zelf wat aangepast. Geen cayennepeper maar een spaanse peper en een rode paprika ipv geel.
    Als extra ingredienten gebruiken we een komkommer in reepjes gesneden (wel even de zaadlijsten verwijderen) en taugé als je er een Oosterse wrap van wil maken.
    Persoonlijk vinden wij Japanse sojasaus lekkerder dan de ketjap manis.
    Ook gebruiken we een hele gerookte kipfilet die we zelf in reepjes snijden. Net iets meer bite!!

  7. rijksen schreef:

    ga het zondag 15 maart proberen, heb ik een veestje met een soort van hapjes in combi van lopend buffetje. Deze hap wordt van de partij! ben benieuwd wat de gasten ervan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close