Ossenhaas op pomodorostokbrood

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (12 stemmen, gemiddeld: 3,33 out of 5)
Loading...

Dit heerlijke gerechtje met malse ossenhaas op een stukje stokbrood herinnert ons elke keer weer aan het terras van Ciudad Condal op de hoek van de Ramblas en Place de Catalunya in Barcelona. Het is een simpel gerechtje dat snel te maken is maar o zo lekker smaakt!

Stokbrood-met-ossenhaas-ingredienten-tapasIngrediënten voor 8 stuks:

  • ½ pomodorostokbrood (stokbrood met zongedroogde tomaatjes)
  • 200 gram Ossenhaas
  • 2 eetlepels yogonaise
  • een paar druppels zwarte truffel olie
  • een paar zongedroogde tomaatjes
  • Gerookt zeezout
  • peper
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Stokbrood-met-ossenhaas-oloroso-tapasreceptenBereiding:

  1. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen door hem minstens een half uur voor bereiding uit de koelkast te halen. Bak indien nodig het stokbrood af volgens de aanwijzing van de bakker. Meng de yogonaise met de truffelolie. Snijd een paar zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes.
  2. Verhit de boter met de olijfolie in een koekenpan of braadpan. Braad de Ossenhaas in een paar minuten rondom bruin op hoog vuur. Haal de ossenhaas uit de pan en laat hem enkele minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snijd het stokbrood schuin in plakjes, dat staat mooier dan recht afgesneden plakjes stokbrood. Besmeer de broodjes met de truffelyogonaise.
  4. Snijd de ossenhaas in dunne plakken en leg op elk stukje stokbrood een plakje ossenhaas. Bestrooi met een beetje vers gemalen peper en gerookt zeezout. Garneer met enkele reepjes zongedroogde tomaatjes.

Stokbrood-met-ossenhaas-oloroso-2-tapasTips:

  • Je kunt de truffelolie ook vervangen door een klein beetje mierikswortel.
  • Heb je geen pomodoro-stokbrood dan kun je ook gewoon stokbrood of stokbrood met olijven gebruiken.
  • In plaats van gerookt zeezout kun je ook gewoon zeezout gebruiken.

Wijntip:

  • Schenk bij deze tapa bijvoorbeeld een goede Sherry Oloroso, zoals de Barbadillo Oloroso Cuco Seco Sherry.
Bron: Eigen recept
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + wachttijd om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.

Oproepje:

Ik doe met dit recept mee met een wedstrijd voor Shapas van Sherry Wines Nederland. Wil je op dit recept stemmen voor mij? Ga naar de wedstrijdpagina door op de banner hieronder te klikken.

SherryWines_Banner_Winactie_300x60_03

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close