Oregano-prosciuttowieltjes

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (5 stemmen, gemiddeld: 2,40 out of 5)
Loading...

Oregano-prosciuttowieltjes

Ingrediënten (ca. 40 stuks):

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 125 gr zachte roomkaas
  • 25 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2 fijngesneden bosuitjes
  • 7 gr verse fijngehakte oregano
  • 1 eetlepel kappertjes (uitgelekt en fijngehakt)
  • 1 eetlepel fijngehakte pijnboompitten
  • 12 dunne plakjes prosciutto

Bereiding:

  1. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven. Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.
  2. Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.
  3. Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijd ze tot ze de zelfde grootte hebben.
  4. Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto. Leg de paprik er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.
  5. Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant. Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.
  6. Snijd de rolletjes in plakjes van 1 cm en steek er een cocktailprikker in.

Tips:

  • Je kunt geroosterde paprika’s ook kant-en-klaar in een pot kopen. Deze kunnen gebruikt worden maar de smaak is wel iets anders. Laat deze paprika’s bij gebruik goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Informatie:

  • Prosciutto is een Italiaanse ham, die na het zouten aan de lucht wordt gedroogd. Het is niet nodig de ham te koken. Prosciutto wordt meestal verkocht en opgediend in flinterdunne plakjes. De zachte smaak is ideaal voor gebruik in antipasti in combinatie met fruitsoorten, zoals meloen en verse vijgen.
    Bron: Het grote boek met hapjes
    Bereidingstijd: ca. 40 minuten (excl. koeltijd)
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

4 Reacties

  1. marcella schreef:

    wat een kleurrijk gerecht, zou ik meer info mochen ontvangen van dit gerecht, ik gebruik dit voor school en voor ouders te maken op de 28ste van oktober.
    Mvg Marcellaa

  2. Bart schreef:

    ik ga dit óók met eerste kerstdag proberen 🙂

  3. jo schreef:

    ohh dit ziet er echt lekker uit hoor.
    ik ga dit met eerste kerstdag zeker proberen.

    dank je wel dat jullie dit willen delen.

    groetjes joke

  1. […] were asked to make tools for a Spanish tapas recipe, so we defined three problems during preparations and made tools for it. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close