Nieuw Zeelandse mosselen met kruidendressing

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (nog niet gestemd)
Loading...

Nieuw Zeelandse mosselen met kruidendressing

Jaren geleden was ik op een feestje waar ik een soortgelijk hapje kreeg. Heerlijk … dus snel thuis proberen iets vergelijkbaars te maken … wij vinden het een geslaagd hapje.

Ingrediënten voor ca. 20 stuks:

  • 20 Nieuw Zeelandse mosselen in een halve schelp (ontdooid, uit de diepvries)
  • 8 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 4 eetlepels rode wijn azijn (Cabernet Sauvignon)
  • 2 eetlepels citroensap (versgeperst)
  • 1 theelepel mediterane kruiden of Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Meng de olijfolie, de azijn, het citroensap en de kruiden goed door elkaar.
  2. Snijd de mosselen met een scherp mesje los van de schelpen.
  3. Leg de mosselen op de schelpen op een schaal en druppel de dressing erover.

Tips:

  • Kun je niet aan Nieuw Zeelandse mosselen komen, gebruik dan Zeeuwse Mosselen (Imperial, Jumbo of Goudmerk). Kook de mosselen in een glas witte wijn en een handje mosselgroenten en laat ze afkoelen.
  • Gebruik voor het mengen van de dressing een leeg jampotje of een speciaal dressingflesje. Het flesje maakt het verdelen van de dressing ook makkelijker.
Bron: Eigen recept
Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excl. ontdooien of koken en koelen van de mosselen).
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

6 Reacties

  1. Carin schreef:

    Op de zak van de bevroren Nieuw Zeelandse mosselen staat dat ze nog gekookt moeten worden. Volgens dit recept hoeft dat niet. Moet ik ze nu wel of niet koken?

    • Lilian schreef:

      De Mosselen die heb gebruik (gekocht in een doos bij de Hanos) zijn al gekookt. Die hoef ik dus alleen te ontdooien.
      Als ze nog rauw zijn moeten ze nog wel gekookt worden. Volg dan de aanwijzing op de verpakking.

  2. aschwin schreef:

    even toch een reactie. Er is een zeer, zeer groot verschil tussen nz en zeeuwse.
    Stuk groter? zeg maar gerust echt 5 x zo groot. Ik ben dit jaar in NZ geweest en was er echt van omvergeslagen. Wat een homp mosselvlees. en lekkerrrrrrrr

  3. kris schreef:

    vermeld toch direct zeeuwse mosselen.
    wat is de kans dat je – och god – nw zeelandse mosselen kan vinden.
    denk ook eens aan je biologische voetafdruk

    toch bedankt voor het hapjes gerecht

  4. Lilian schreef:

    Nee hoor, ik bedoel echt Nieuw Zeelandse mosselen. Deze hebben een groene schelp en zijn vaak een stukje groter dan de Zeeuwse mosselen.
    Nieuw Zeelandse mosselen kun je vinden in de diepvriesafdeling van de supermarkt of de groothandel.

  5. Eef schreef:

    Nieuw zeelandse mosselen? Bedoel je niet gewoon Zeeuwse mosselen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close