Nachos met pittige surimisalade

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (8 stemmen, gemiddeld: 3,63 out of 5)
Loading...

nachos_pittige_surimisalade

Ingrediënten (20 stuks):

  • 1 bosuitje
  • 1 trostomaat
  • 1 eetlepel jalapeño-pepersaus (potje à 85 gr. Casa Fiësta)
  • 1 bolletje gember
  • ¼ zakje verse koriander
  • 200 gram surimi
  • enkele druppels tabasco
  • zout
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 20 nachos (ronde tortillachips, Casa Fiësta).

Bereiding:

  1. Snijd de het bosuitje in dunne ringetjes. Ontvel de tomaat door deze in te kruisen en onder te dompelen in kokend water. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Snijd de gember fijn. Knip de helft van de koriander fijn boven een kommetje of kopje. Snijd de surimi in stukjes.
  3. Schep in een kom de bosui, de tomaat, de pepersaus, de gember, de fijngehakte koriander en de surimi door elkaar. Breng op smaak (pittig) met tabasco, zout en peper.
  4. Schep de salade op de nachos. Leg de nachos op een schaal en garneer met de overgebleven blaadjes koriander.

Tips:

  • In plaats van nachos kunt u ook rondjes van ca. 5 cm uit bloemtortilla’s steken en deze in een koekenpan knapperig bruinbakken.
Bron: onbekend
Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

7 Reacties

  1. Yvon schreef:

    @debbie, ik heb die eens vervangen voor kleine blokjes kipfilet.
    Smaakt ook goed.

  2. Debbie schreef:

    Waar kun je de surimi voor vervangen als je geen vis lust? Het recept klinkt erg lekker, maar zou het ook lekker zijn zonder de surimi?

  3. Rik de Boer schreef:

    Door de tortilla te laten weken in olie/ vet, zullen ze niet slof worden, waar vet is, is namelijk geen plaats voor water, wat een crouton bijv. week maakt.

  4. humpie dumpie schreef:

    hoe lang moet je het bakkken voordat je het gaat serveren

  5. trui schreef:

    Ziet er erg lekker uit.
    Zou alleen graag willen, hoelang van te voren je ze kunt maken.
    Het lijkt me dat wanneer je dat een paar uur voor het opdienen doet, ze doorweekt zijn?
    Hoor het graag.
    Groet Trui

  6. berina schreef:

    het is een heerlijk recept je kan ook de saus voor chili saus vervangen

  7. Angela schreef:

    Dit recept met de krabsalade op totillachips is echt heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close