Minipizza’s

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (3 stemmen, gemiddeld: 3,33 out of 5)
Loading...

minipizzas

Ingrediënten (ca. 60 stuks):

  • 420 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram boter, in stukjes
  • 12 eetlepels karnemelk
  • 4 eetlepels melk

Ingrediënten voor het beleg:

  • 125 ml tomatenpuree
  • 1 eetlepel oregano
  • 60 gram salami, in dunne schijfjes
  • 1 kleine ui, in dunne ringen
  • 60 gram champignons in dunne plakjes
  • ½ avocado
  • 50 gram zongedroogde tomaten, in dunne plakken
  • 50 gram gehakte olijven
  • 150 gram kaas in blokjes van 2 cm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef het meel in een mengkom. Voeg de boter toe. Kneed met de vingers tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg de karnemelk en de melk toe. Roer het geheel tot een zacht deeg. Rol het deeg uit tot een 5 mm dunnen plak.
  3. Snijd rondjes van Ø ca 6 cm en leg deze op een ingevette bakplaat.
  4. Meng de tomatenpuree en de oregano en verdeel dit mengsel over de rondjes.
  5. Verdeel het beleg over de rondjes, de kaas als laatste toevoegen.
  6. Bak de minipizza’s circa 10 minuten en serveer ze warm.

Tips:

  • Als beleg kunnen verschillende soorten ingrediënten gebruikt worden.
  • Het pizzadeeg kan enkele uren van tevoren bereid worden.
  • De tomatenpuree en het beleg pas vlak voor het bakken toevoegen.

Bron: Feestelijke hapjes * Anne Wilson
Voorbereidingstijd: circa 40 minuten
Bereidingstijd: circa 10 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

3 Reacties

  1. Suus Gobius du Sart schreef:

    Ik ga je recept zeker keer proberen maar zelf maak ik normaal compleet ander pizza deeg! Zowel voor normale grote als mini pizza’s

    Ingrediënten pizza deeg

    Bouillon blokje
    Eventueel voor de kleur 1 a 2 eetlepels spinazie of tomatenpuree
    300 ml heet gekookt water
    500gram bloem
    1 pakje verse gist
    2 eetlepels suiker
    theelepel sambal oelek
    Italiaanse kruiden theelepel
    2 eetlepels olijfolie of zonnebloem olie
    2 geperste knoflook tenen
    Heel fijn gesnipperd uitje

    Snipper de ui en pers de knoflook tenen uit en dat gaat samen met de olie, suiker, sambal, de Italiaanse kruiden,het bouillon blokje en tomaten puree of spinazie in de maatbeker. Daarna gekookte water er op tot je op 300 ml zit. Goed roeren en laten afkoelen tot lauw warm. Daarna mengen met de bloem en gist blokje. Goed kneden eventueel indien te plakkerig meer bloem toevoegen. Goed laten rijzen op warme plek met natte schone theedoek er overheen

    Als je visite verwacht wil je wat lekkers op tafel neer zetten, liefst met aantal variaties maar bij voorkeur niet te duur dus maak ik vaak de dag er voor iets te veel zodat ik restjes heb.
    restjes chili con carne of spaghetti (gehakt saus groenten), gyros of shoarma is erg lekker
    De ingrediënten van het deeg pas je makkelijk aan aan je topping. Bijvoorbeeld Komijn of Mexicaanse kruiden en sweet chilisaus ipv Italiaanse.

    Als je mini pizza’s voor kinderen maakt vallen de gekleurde varianten vaak enorm in de smaak. Zelf gebruik ik geen kleurstoffen maar spinazie tomaat kerrie bietenvocht dat soort dingen. Je kan op die manier ze ook stiekem meer groente laten eten.
    Zelfs een margaritha pizza heeft dan op zich al vrij veel smaak.
    Voor de vorm gebruik ik vaak sterretjes koek steek vormen of hartjes

  2. Marie schreef:

    Wat je ook kan doen is als je pita broodjes over hebt, kan je deze als bodem gebruiken 😉

  3. marlies schreef:

    ik maak ook weleens mini pizzaatjes maar gebruik geen tomatenpuree want dat vind ik niet lekker, ik gebruik een pastasaus uit pot die ik lekker vind. Dus dat kan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close