Kruisbessen met vlierbloesem

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (nog niet gestemd)
Loading...

kruisbessen_met_vlierbloesem

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2-3 reepjes citroenschil
  • 300 gram schoongemaakte kruisbessen

Ingrediënten voor de syllabub:

  • fijn geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels zoete muskaatwijn
  • ½ theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • 4 eetlepels vlierbloesemsiroop
  • fijne kristalsuiker (naar smaak)

Bereiding:

  1. Doe voor het bereiden van de syllabub de citroenschil (onderste ingrediënten), het citroensap, de wijn, de nootmuskaat en de gember in een kom. Zet deze afgedekt minimaal 8 uur in de koelkast.
  2. Breng de suiker, de citroenschil (bovenste ingrediënten) en 150 ml water in een pan met een dikke bodem aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de kruisbessen toe en breng weer aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5-8 minuten pruttelen, totdat de bessen zacht zijn. Schep de bessen in een schaal.
  4. Kook de siroop ongeveer 3 minuten totdat hij dik en stroperig is. Laat 1-2 minuten afkoelen en schenk over de kruisbessen. Laat het mengsel 20 minuten afkoelen.
  5. Zeef het basismengsel voor de syllabub in een grote kom, voeg de room toe en klop met een garde. Roer er beetje bij beetje de vlierbloesemsiroop door, totdat het mengsel dik maar niet te stijf is. Voeg suiker naar smaak toe.
  6. Schep het kruisbessenmengsel in glasen en garneer het met de syllabub.

Bron: Quick & tasty tapas
Bereidingstijd: 20 minuten (excl. 8 uur koelen en 20 min. afkoelen)

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

1 Reactie

  1. Kruisbes | Okke schreef:

    Zier er lekker uit Lilian! Vandaag (12 juni) ga ik vlierbessensiroop maken. Over een week of 2 zijn de vroegste kruisbessen denk ik rijp. Dan kan ik het hele recept een keer proberen. Ik heb een site over kruisbessen gemaakt: http://www.kruisbes.nl Daar staat ook een Granita van kruisbessen op. Dat is ook bijna een soort tapas 😉 Groet, Okke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close