Kiwitoetje

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (4 stemmen, gemiddeld: 4,75 out of 5)
Loading...

kiwitoetje

Ingrediënten:

  • 2 eieren (alleen het eiwit)
  • 6 kiwi’s
  • 125 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 banaan

Bereiding:

  1. Splits de eieren in dooiers en eiwit. De dooiers kunt u evt. voor een ander gerecht bewaren. De eiwitten heeft u straks nodig voor het recept.
  2. Doe de eiwitten in een grote kom. Er mag geen dooier bij de eiwitten komen, want dan kun je ze niet stijfkloppen.
  3. Schil de kiwi’s en snijd ze in stukjes.
  4. Pureer de kiwi’s met 60 gram suiker met behulp van een staafmixer of een andere keukenmachine.
  5. Klop de eiwitten met een handmixer net zo lang tot je stijve pieken kunt maken. De eiwitten worden uiteindelijk wit en stevig als sneeuw. Je kunt nu de kom met geklopte eiwitten omgekeerd boven je hoofd houden zonder dat ze eruit vallen.
  6. Was en droog de gardes van de mixer.
  7. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de rest van de suiker.
  8. Meng met een grote lepel de eiwitten en de kiwipuree door de slagroom.
  9. Schep dit mengsel in één grote schaal of in kleinere schaaltjes en dek af met plastic huishoudfolie.
  10. Zet het toetje minstens een uur in de koelkast.
  11. Snijd vlak voor het opdienen de gepelde banaan in plakjes en versier hiermee dit kiwitoetje.

Tips:

  • Garneer het toetje met grofgehakte groene pistachenootjes.

Zo splitst u een ei:

  1. Zet twee bekers of kommen klaar. Tik met het ei tegen de rand van de beker.
  2. Breek het ei voorzichtig boven een beker open en laat het straaltje eiwit dat er uitloopt in de beker vallen. Zorg dat de eidooier en de rest van het eiwit in een halve dop blijft liggen. Houd deze halve dop iets schuin en houd de dooier met de andere lege dop tegen. Laat de rest van het eiwit bij het andere eiwit vallen.
  3. Doe de dooier in de tweede beker.
  4. U kunt natuurlijk ook een keukenhulpje hiervoor gebruiken.

Bron: Boodschappen 2 – 2005
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 402 kcal

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

10 Reacties

  1. Monique schreef:

    heeeeel lekker, kan wel wat minder suiker door de slagroom is behoorlijk zoet

  2. Marjolein schreef:

    Kan dit toetje een dag van te voren klaargemaakt worden?

  3. Sandra schreef:

    We hebben het vanmorgen gemaakt, maar het opstijven in de koelkast lukt niet. Wat zouden we niet goed gedaan hebben?
    Groetjes Sandra

  4. doreen schreef:

    hij was zoo lekker dat we het vandaag weer gaan maken ( we krijgen namelijk bezoek)

    HET IS EEN ECHTE AANRADER!!!

  5. doreen schreef:

    vet lekker mann..
    we hebben het gegeten op een gala van school

  6. Susan schreef:

    voor hoeveel personen is dit recept?

  7. michelle schreef:

    dit is zo’n heerlijk toetje en maak hem al een paar jaar. Zalig gewoon en deze kest staat hij weer als nagerecht op de menukaart.

  8. Ria schreef:

    HEERLIJK!!!

    Deze ga ik zeker nog een keer gebruiken.
    Makkelijk te maken, luchtig en lekker zoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close