Italiaanse soezen

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (3 stemmen, gemiddeld: 4,33 out of 5)
Loading...

italiaanse_soes1

Ingrediënten voor 24 stuks:

Voor de soezen:

  • 1 dl volle melk
  • 50 gram roomboter in kleine stukjes
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren

Voor de vulling:

  • 8 zongedroogde tomaten op olie
  • 2 eetl zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • (zee)zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 bol mozzarella, in dunne plakken
  • 1 klein bosje basilicum

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Breng de melk met de boter langzaam aan de kook.
  3. Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem toe en roer het mengsel glad met een stevige spatel.
  4. Zet de pan terug op de warmtebron en laat het mengsel in 2-3 minuten op laag vuur garen totdat het tot een bal te vormen is.
  5. Laat 5 minuten afkoelen en roer dan één voor één de eieren door het beslag. gebruik hiervoor een stevige spatel of een handmixer.
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van twee lepels toefjes beslag ter grootte van een walnoot op de bakplaat en houd daarbij een tussenruimte aan van 3 centimeter.
  7. Bak de soesjes in 12-15 minuten goudgeel en gaar in de oven.
  8. Laat de soezen als ze gaar zijn nog 15 minuten in de oven staan met de ovendeur open, dan kunnen ze nog iets nagaren en worden ze lekker krokant.
  9. Snijd de gedroogde tomaten in de lengte in reepjes van een halve centimeter breed en meng ze met de olijven.
  10. Halveer de avocado, verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schillen en prak het fijn met een vork.
  11. Breng op smaak met limoensap, knoflook, zout en zwarte peper uit de molen.
  12. Halveer de soezen, bedek de bodem met een plak mozzarella, avocadopuree, tomaat-olijfmengsel en een paar blaadjes basilicum.
  13. Zet het hoedje erop en genieten maar.

Tips:

  • Het allerlekkerst zijn deze soezen met zelfgedroogde tomaatjes.

Bron: Swingen in de Keuken (Angélique Schmeinck)
Bereidingstijd: Voorbereiding 20 minuten. Baktijd 15 minuten + 15 minuten drogen. Eindbereiding 15 minuten.

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

6 Reacties

  1. ronald schreef:

    top recept!!

  2. Agnes schreef:

    Het was een groot succes met mijn man zijn 65e verjaardag en ik ga het zeker nog eens maken

  3. iris schreef:

    Een aantal ingredienten als mozarella en advocado staan wel in het recept, maar niet bij de ingerdiënten. Ik heb het recept nog niet geprobeerd, maar het lijkt me wel lekker!

  4. M Rutten schreef:

    Ik heb je recept gemaakt.
    Erg lekker.
    Alleen kreeg ik met de verhoudingen van de soezen echt maar net 10 soezen eruit.
    Lang geen 24!!

    groeten M Rutten

  5. retotar-brinkman schreef:

    Beste Lilian,

    Ik wil je enorm bedanken voor de soesjes. Ik heb ze gemaakt voor een vrijgezellefeest van mijn vriendin, en iedereen werd er stil van, inclusief ik zelf.
    Ze zijn enorm lekker.
    Eerlijk gezegd had ik geen tijd om de soesjes te maken dus ik had ze kant en klaar, maar zelf gemaakt lijkt me enorm lekker.

    Groetjes Ruth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close