Hollandse garnalencocktail met grapefruit en ananas

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (8 stemmen, gemiddeld: 3,38 out of 5)
Loading...

Hollandse garnalencocktail met grapefruit en ananas

Een variatie op de klassieke Hollandse Garnalencocktail die ik meer dan 30 jaar geleden van mijn vader heb leren maken. De grapefruit en ananas zorgen voor een frisse touch.

Ingrediënten voor ca. 20 stuks:

  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 2 citroenen
  • 1 rode grapefruit
  • 2 schijven ananas (liefst van een verse ananas)
  • 5 eetlepels frietsaus
  • 4 eetlepels yogonaise
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels whisky (of sherry)
  • ½ theelepel gedroogde dilletopjes
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 20 amuseglaasjes
  • 20 kleine lepeltjes

Bereiding:

  1. Laat de garnalen indien nodig uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Snijd de ananas in kleine stukjes (net iets kleiner dan de garnaaltjes).
  3. Schil de grapefruit met een scherp mes totop het vruchtvlees (vang het sap op).
  4. Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit en snijd deze in kleine stukjes (zelfde formaat als de ananas).
  5. Boen de citroenen schoon, houd een halve citroen achter en snijd van de overige citroenen 5 mooie plakken van ca. ½ cm dikte.
  6. Snijd de citroenschijven in vieren en snijd elke partje een stukje in zodat je deze makkelijk op de rand van de glaasjes kunt schuiven.
  7. Pers de halve citroen uit.
  8. Maak de cocktailsaus door de frietsaus, de yogonaise, de ketchup, de whisky, de paprikapoeder en de dille door elkaar te mengen.
  9. Meng in een kom de garnalen, de ananas en de grapefruit door elkaar. Voeg geleidelijk de cocktailsaus toe totdat een mooie garnalencocktail ontstaat.
  10. Voeg naar smaak de citroensap en het opgevangen grapefruitsap toe aan de cocktail.
  11. Verdeel de cocktail over de amuseglaasjes, zet de lepeltjes erin en schuif op de rand van elk glaasje een stukje citroen.

Tips:

  • Zet de glaasjes op een groot bord of een serveerschaal als u ze voor een buffet wilt gebruiken.
  • De grapefruit kan ook vervangen worden door stukjes champignon uit blik.
  • De garnalencocktail kan ook op amuselepels geserveerd worden. Garneer deze dan met een smal reepje ijsbergsla.
Bron: eigen recept
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

3 Reacties

  1. Gert schreef:

    heel weinig saus nodig want het vruchtensap zorgt voor voldoende vocht. Geweldig fris en lekker!

  2. René schreef:

    Lijkt me een vette bek met al die saus. Maar zal het eens met wat minder proberen!

  3. Gisèle schreef:

    Een heel lekker en fris recept dat mooi presenteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close