Hartige Spaanse kaashapjes

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (17 stemmen, gemiddeld: 3,71 out of 5)
Loading...

Hartige Spaanse kaashapjesVoor de liefhebbers van speciale kaassoorten wordt Manchego Plata gebruikt in dit recept. Deze kun je ook vervangen door Cabralez Valdeon.

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 100 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125 gram Manchego Plata (geraspt), verkrijgbaar bij een kaaswinkel
  • 50 gram boter
  • 65 ml melk
  • snufje cayennepeper
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel boter
  • 125 gram Manchego Plata (geraspt), verkrijgbaar bij een kaaswinkel
  • 1 tomaat, ontveld en kleingesneden
  • 1 ei, geklopt
  • versgemalen peper en zout
  • takjes dille voor garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper en kneed dit door de boter. Voeg de kaas en de melk toe en meng het geheel goed.
  2. Schep het mengsel in (mini-muffin of bonbon) bakvormpjes en bak gedurende 10 min in de oven.
  3. Bak voor de vulling intussen de ui glazig in de boter. Voeg de tomaat, de kaas en het ei toe. Kook het mengsel op een laag vuur tot het ei gestold is.
  4. Snijd de topjes van de muffins, schep de vulling op de muffins en plaats de topjes er weer op. Garneer eventueel met een takje dille.
  5. Warm opdienen als borrelhapje of voorgerechtje (3 per persoon).

Tip:

  • Varieer met dit recept door de Manchego te vervangen door bijv. Cabralez Valdeon (Spaanse Blauwaderkaas).
Bron: www.receptenmetkaas.nl
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

9 Reacties

  1. Willy schreef:

    Je kunt bij de vulling ook gerookte zalm doen.

  2. Melissa schreef:

    Supergoed en lekker recept!
    Ik heb de kaas vervangen door gewone jonge kaas,en bij de vulling de ui weggelaten (mijn zusjes en ik houden daar niet zo van) en de kaas omdat het anders wel erg kazig is

  3. youri schreef:

    om hem minder kazig te maken heb ik de kaas uit het beslag gelaten, en ruim te zijn met de cayennepeper,

  4. denbosch schreef:

    ik zelf werk in een sterren restaurant, je kan met de vulling vanalles. zolang je je fantasie goed gebruikt komt het allemaal goed. ook de kaas kun je voor andere soorten kaas vervangen

  5. Hester schreef:

    Jammer geen reacties op bovenstaande, maar ik denk dat gewone/hollandse kaas ook goed te gebruiken is in dit recept.
    Bij de vulling je fatasie gebruiken 😉 ik denk dat er heel veel vullingen met deze muffin te combineren zijn, net waar jij van houdt.
    Ik ga ze zeker eens proberen!

  6. Laura schreef:

    Hallo,

    Ik wil dit tapas gerecht maken, maar ik wil liever gewone kaas gebruiken.
    Kan dat?

    Groetjes Laura

  7. Lars schreef:

    Heeft misschien iemand van jullie een andere vulling voor erin zou dat graag ook een keer willen proeen

  8. Michelle schreef:

    Mmmm Heerlijk!

  9. Amy schreef:

    Lekker, hoewel erg kazig. Volgende keer ga ik voor een kaasvrije vulling =) of misschien helemaal geen vulling. Goed, makkelijk en snel recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close