Griekse gehaktballetjes met citroen-eiersaus

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (15 stemmen, gemiddeld: 3,00 out of 5)
Loading...

griekse_gehaktballetjes_met_citroen-eiersaus

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 sneetjes oud brood
  • melk
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 2 theelepels oregano
  • 750 gram rundergehakt
  • zout en peper
  • olijfolie

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 eieren
  • sap van 1 citroen
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • ¼ liter vleesbouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:

  1. Snipper de gepelde ui. Snijd de korsten van het brood en week het in melk. Snipper de knoflook fijn Snijd de citroen in plakjes.
  2. Knijp het brood uit en meng het samen met de knoflook, het ei, de oregano en gesnipperde ui door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Maak er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  3. Bak de gehaktballetjes in olijfolie op een niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Verwarm de bouillon om te gebruiken voor de citroensaus. Maak nu de saus volgens volgend recept:
  5. Klop de eieren los met bet citroensap. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en roer enkele minuten.
  6. Giet langzaam bijna alle warme bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  7. Voeg de rest van de bouillon toe aan het eimengsel en klop dit door de gebonden saus, die nu niet meer mag koken.
  8. Giet deze warme saus over de gehaktballetjes of serveer deze er apart bij. Garneer met fijngehakte peterselie en plakjes Citroen.

Bron: Boodschappen 3 – 2001
Bereidingstijd: circa 30 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

6 Reacties

  1. Joke schreef:

    Wat een heerlijke trapas lijkt me dit.
    Vraag: kun je het van te voren bereiden en later opwarmen?

  2. Tiemen schreef:

    Hey mooie site 😉 ik zelf heb ook nog wel wat recepten? Bijv. Croquetas special of Patatas Brava’s mail me trug

  3. Jenny schreef:

    voor hoeveel balletjes is dit gerecht. klinkt superlekker

  4. Barbara schreef:

    voor hoeveel gehaktballetjes is het?
    het klinkt in ieder geval echt zuper lkkr!
    Ik wil het gaan maken voor mijn 13e verjaardag

  5. Jeseline schreef:

    De marinade!! is al helemaal top!!

  6. bob willems schreef:

    beste mensen ik heb dit gerecht bereit binne een half uurtje en het was heerlijk het is een echt aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close