Gevulde sinaasappels

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (6 stemmen, gemiddeld: 4,17 out of 5)
Loading...

gevulde_sinaasappels

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 mooie handsinaasappels
  • 1 eetlepel blanke rozijnen
  • 2 bananen
  • 125 ml dikke (Griekse) yoghurt
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels cranberryjam, -saus of -compote
  • ca. 20 gepelde, ongezouten pistachenootjes

Bereiding:

  1. Snijd de sinaasappels doormidden. Pers ze uit en zeef het sap. Wel de rozijnen in het sinaasappelsap. Verwijder alle witte velletjes aan de binnenkant van de sinaasappelhelften die als bakje worden gebruikt.
  2. Prak de gepelde bananen of pureer ze met behulp van een keukenmachine. Voeg tijdens het prakken/pureren een beetje sinaasappelsap toe.
  3. Schep de fijngemaakte banaan, de yoghurt, de rozijnen, het kaneelpoeder en de vanillesuiker door elkaar. Roer er zoveel sinaasappelsap door als nodig is om een smeuïg mengsel te krijgen.
  4. Vul de sinaasappelhelften met dit mengsel. Garneer met een beetje cranberryjam of -saus en pistachenootjes.

Tips:

  • Vervang de bananen door mango’s.
  • Vervang de cranberry’s door een schijf ananas.

Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 25 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

4 Reacties

  1. Miranda schreef:

    Ook ik heb dit recept geprobeerd, ik heb alleen de Griekse yoghurt vervangen voor mascarpone met slagroom… mmm erg lekker!

    Ik ga dit dessert maken voor het kerstdiner op 1e kerstdag, maar ik wil alleen kerst-stress vermijden, weet iemand of ik het mengsel van mascarpone/slagroom en banaan een avond van te voren kan maken?

    Alvast bedankt voor je reactie!

  2. Lilian schreef:

    Ik denk dat je het beste de uitgeholde sinaasappels, de vulling en de garnering apart kunt meenemen en de gerechtjes dan op school verder af kunt maken, als je daar tenminste ruimte en gelegenheid voor hebt.
    De vulling moet je wel goed koel bewaren.

  3. merel schreef:

    hallo,

    ik heb dit gerecht gekozen voor een opdracht voor school ik moet ongeveer 3 stuks maken en mee naar school nemen hoe kanik dit het beste doen?

  4. Debora schreef:

    het kost even tijd om te maken, vooral wanneer je het voor 20 mensen doet 😀 maar het is superlekker en een lust voor het oog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close