Gevulde eieren a la Dennis

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (6 stemmen, gemiddeld: 4,00 out of 5)
Loading...

Als we bij een feestje gevulde eieren serveren krijgen wij standaard de vraag … hoe maak je dat? Hieronder het geheim van de ‘Gevulde eieren a la Dennis’.

Ingrediënten:

  • Gevulde eieren a la Dennis20 eieren
  • 1½ – 2 theelepels dijon-mosterd
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • (versgemalen) peper en zout
  • mespuntje chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels frietsaus
  • 5 druppels tabasco
  • 1 sjalotje (zeer fijn gehakt)
  • 1 augurk (zeer fijn gehakt)
  • (gedroogde) peterselie of bieslook voor de garnering

Bereiding:

  1. Kook de eieren zeer hard (ruim 10 minuten) en laat ze goed schrikken onder de koude kraan.
  2. Laat de eieren afkoelen en pel ze voorzichtig zodat ze niet stuk gaan.
  3. Snijd de eieren over de lengte door midden.
  4. Schep met een theelepeltje het eigeel uit de halve eieren. Leg de eiwitten op een schaal en bewaar het eigeel.
  5. Meng het eigeel in een schaal met zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder, tabasco en mosterd. Prak het geheel fijn met een vork.
  6. Voeg het zeer fijngenipperde sjalotje en de augurk toe.
  7. Voeg een eetlepel mosterd toe (niet een te scherpe mosterd, en zorg ervoor dat je dit eerst mengt voordat frietsaus of tomatenketchup wordt toegevoegd.
  8. Voeg twee eetlepels frietsaus toe en een eetlepel tomatenketchup. (Zorg ervoor dat het niet te nat wordt !)
  9. Prak het mengsel goed door elkaar, voeg eventueel extra frietsaus en tomatenketchup toe totdat een mooi glad mengsel ontstaat.
  10. Proef de vulling en voeg eventueel naar smaak meer kruiden, peper, zout en/of tabasco toe.
  11. Doe de vulling in een spuitzak met een grote gekartelde mond en spuit de vulling in de halve eiwitten.
  12. Garneer de gevulde eieren met een beetje (gedroogde) peterselie of bieslook.

Tips:

  • Vervang de paprikapoeder eens door kerriepoeder.
  • Meng eventueel een paar eetlepels tonijnsalade door de vulling.
  • Gebruik niet al te verse eieren, verse eieren zijn moeilijk af te pellen.
Bron: Eigen recept van Dennis
Bereidingstijd: ca. 15 minuten (excl. kooktijd en koeltijd van de eieren)
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

13 Reacties

  1. anja schreef:

    Met wat betreft die verse eieren ben ik het wel eens, maar bij minder verse zit de dooier bijna nooit goed in het midden. Ik kies dus altijd voor heel erg verse, biologische eieren die ik rechtstreeks bij de boer koop (veel, veel lekkerder) en pel ze onder de kraan. Dat helpt.

  2. peter schreef:

    goed recept alleen ben je in de beschrijving vergeten de mosterd te vermelden.

  3. jos schreef:

    ik heb ze meestal al op,heb je geen schaal nodig

  4. jaap schreef:

    http://www.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a=d&d=881569

    als je deze schaal zonder lepels gebruikt heb je precies de vorm van een ei. Helemaal geweldig.

  5. Ikke schreef:

    ik leg m,n gevulde eitjes altijd in een bonbon bakje te krijgen bij de cupcake,s winkel…dit is de kleinere versie van cupcake,s

  6. nely schreef:

    De leuke schaal heb je niet echt nodig, snijd hele dunne reepjes, van de ijsbergsla, en leg daar de gevulde eieren op. Vallen niet om !!!
    succes.

  7. fons schreef:

    zo’n leuke schaal is nog steeds te koop. Kijk eens in de grotere warenhuizen of de kleinere speciaal zaakjes.
    Maar kijk ook eens in de kringloopwinkels. je ziet ze daar nog vrij vaak staan en ze kosten dan een fractie van in de winkel.

    succes.

  8. linda schreef:

    een fijn gesnipperd uitje erbij is ook heel lekker !

  9. jolanda schreef:

    hoi
    zou je me willen vertellen waar ik die handige schaal kan kopen?
    Hier blijven ze mooi in liggen!
    groeten jolanda

    • Lilian schreef:

      Ik heb hem bij een kookwinkeltje gekocht. Ik liep er tegen aan en dacht … dat is handig, die neem ik mee.
      Daarna heb ik hem nooit meer ergens gezien.

  10. nikki schreef:

    kan je mij uitleggen waar de vis is? en waarom je frietsaus gebruikt?

  11. Chantal schreef:

    Lekker overzichtelijk. Toch nog iemand die het kan! =D
    En natuurlijk heerlijk!

    Het kan ook lekker zijn met bijv. Curry, ipv allerlei kruiden. Is lekker makkelijk 😉 En ook lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close