Geitenkaas met honing en spek

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (17 stemmen, gemiddeld: 4,18 out of 5)
Loading...

geitenkaas_honing_spek_zelf

Ingrediënten (12 stuks):

  • 150 gram zachte gekruide geitenkaas
  • 12 lange plakken gerookt ontbijtspek (of 24 korte plakjes)
  • honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd indien nodig de lange plakken ontbijtspek door zodat 24 plakjes ontstaan.
  3. Leg 12 plakjes op een bord of snijplank en leg op elk plakje een bolletje geitenkaas.
  4. Schep op elk bolletje kaas een theelepel honing en vouw de ontbijtspek dicht.
  5. Rol de overige 12 plakjes spek kruislings om de pakketjes heen.
  6. Leg de pekketjes in een ovenvaste schaal en zet ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron: Eigen recept
Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excl. oventijd)

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

10 Reacties

  1. nel groeneveld schreef:

    kan het ook in de koekepan gebakken worden met deksel,

  2. Roy schreef:

    Als ik het schaaltje uit de oven haal zit er allemaal vocht onderin. De pakketjes drijven dus in dit vocht. Gaat dit tenkoste van de smaak (omdat het uit de hapjes loop) en is er een manier om dit tegen te gaan?

  3. Joeri schreef:

    Ook erg lekker om er nog een halve walnoot bij in te pakken!
    ipv in de oven kun je de pakketjes ook in de pan bakken, dan worden ze iets minder nat.

  4. Doriene schreef:

    Je kan de geitenkaas ook prima vervangen door een stukje brie

  5. Jisca schreef:

    Was erg lekker!
    heb er zelf nog verse munt bij gedaan, bij de 2e portie 😉

  6. Anouk schreef:

    Klinkt erg lekker, gaan we zeker eens proberen!

  7. Will van de Ven schreef:

    Wij houden niet van geitenkaas kan het ook met andere kazaen verwerkt worden.
    Groetjes Will

  8. mark schreef:

    Warm is toch het lekkerst. Dan komt de smaak van de geitenkaas goed tot z’n recht en wordt de ontbijtspek lekker knapperig!

  9. Véronique schreef:

    Dit recept is ook erg lekker als je het niet in de oven zet, maar de stukjes geitenkaas met één kant even in een schaaltje honing doopt en vervolgens in de ontbijtspek rolt.
    Zo is het nog sneller klaar en is een lekkere afwisseling tussen de warme tapas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close