Gegrild stokbrood

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (13 stemmen, gemiddeld: 2,69 out of 5)
Loading...

Gegrild stokbrood

Ingrediënten voor 20 stuks:

  • 1 stokbrood
  • 4 tomaten
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 100 gram boter
  • peper & zout
  • tijm
  • basilicum

Bereiding:

  1. Snijd het stokbrood in plakjes van ca. 1½ cm dik en leg ze in een overschaal.
  2. Meng de boter met de uitgeperste knoflook en smeer het brood hiermee in.
  3. Leg een plakje tomaat op het brood, doe er wat peper en zout op en strooi er vervolgens geraspte kaas over.
  4. Strooi wat tijm en basilicum over de stokbroodjes en zet ze ca. 10 minuten onder de gril totdat de kaas gesmolten en licht gekleurd is. Dien de stokbroodjes warm op.

Tips:

  • In plaats van boter met knoflook kunt u ook kant en klare kruidenboter gebruiken

Bron: * A la carte * Heerlijke vingerhapjes
Bereidingstijd: ca. 15 minuten (excl. 10 minuten grill-tijd)

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

15 Reacties

  1. Diny schreef:

    ik heb het gemaakt met chiabatta afbakbrood en een plakje mozzarella en wat verse basilicum…heerlijk

  2. Lien schreef:

    Is ook heel lekker op onderstaande manier,

    stokbrood, daarop sneetje Italiaanse ham, mozarella en knoflookkruiden.

  3. sanne schreef:

    hoii,
    ik ben uitgenodigd voor een sinterkerst diner & het thema is Spanje.
    dus moeten we allemaal tapas gerechten maken!
    leuke ideeën hier !
    Bedankt !!

  4. Natasja schreef:

    Echt lekker doet me een beetje denken aan mini pizza’s

  5. Natasja schreef:

    Uit welk land komt dit?

  6. ellen schreef:

    Ik ga het maken voor de kerst en als variatie hierop met philadelphia ham en ananas met daarop de kaas en wat oregano. Ben benieuwd!!

  7. Nordin willems schreef:

    Ik kan deze niet warm opdienen omdat er alleen een magnetron op school is kan ik ook koud opdienen????

  8. oma schreef:

    ga ik maken met uien confituur en daar op gemalen kaas

  9. ralf en lita schreef:

    man wat lekker en veel voor een paar euro

    we hebben onze vingers er bijna bij opgevreten

  10. JC schreef:

    Juist gemaakt, smaakt echt heerlijk!!
    je kan ook gewoon brood gebruiken, is ook echt lekker!

  11. Diony schreef:

    Je kunt het ook doen met afbakbrood zonder eerst af te bakken heb ik gemerkt 😀

  12. Lilian schreef:

    Dit is met een gewoon stokbrood. Maar je kunt ook een afbakstokbrood gebruiken en deze eerst afbakken.

  13. Diony schreef:

    Is dit met afbakstokbrood (en dan eerst afbakken of niet?) of gewoon “kant-en-klaar” stokbrood?

  14. mandy schreef:

    heel erg lekker, lust eigenlijk altijd iedereen wel:)
    tip: vervang de boter door:
    snij de tomaten niet een plakjes maar in hele fijne blokjes en gooi daar de knoflook doorheen i.p.v door de boter.

  15. Kim schreef:

    Ook lekker is met tomaat, mozzarella en pesto ipv geraspte kaas en strooikruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close