Gegratineerde oesters met tomaat

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 out of 5)
Loading...

gegratineerde_oesters_met_tomaat

Ingrediënten:

  • 12 verse oesters
  • 2 tomaten, in blokjes (zonder zaadjes)
  • 2-3 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
  • 75 ml slagroom
  • 3 eetlepels geraspte kaas

Bereiding:

  1. Steek de oesters één voor één open (zie tips). Schenk het vocht uit de oesters en leg ze in de schelp op een bakplaat.
  2. Verdeel de tomaat en de bieslook over de schelpen. Klop de slagroom halfstijf met de geraspte kaas en schep de room in de de oesters.
  3. Schuif de bakplaat 10 cm onder een hete grill en laat de oesters in enkele minuten licht kleuren en gaar worden.

Tips:

  • Een oestermes kunt u kopen in een kookwinkel.
  • Het openen van oesters vergt finesse. Probeer in ieder geval de schelp heel te houden zodat er zo weinig mogelijk gruis bij de oester komt:
    • Houdt de oester vast tussen een dubbelgevouwen theedoek, met de bolle kant onder.
    • Steek het oestermes tussen de twee schelphelften.
    • Schrap met het oestermes langs de vlakke schelp, zodat de sluitspier van de oester losgaat.
    • Verwijder de platte schelp . Snijd nu de oester los van de onderste schelphelft en draai de inhoud in de schelp even om.

Bron: DEKA-menu 605
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close