Gebakken mosselen met chorizo en tijm

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (nog niet gestemd)
Loading...

gebakken_mosselen_met_chorizo_en_tijm1

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 150 gram pittige chorizo
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • gemalen peper
  • ½ theelepel zout
  • 300 gram gekookte mosselen
  • 1 eetlepel in heel kleine stukjes gehakte rode paprika
  • ½ theelepel gedroogde of verse tijm
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

Bereiding:

  1. Verhit een flinke laag olijfolie in een koekenpan en bak hierin op een matig hoog vuur de chorizo, in gehalveerde plakjes van ½ cm dikte, 2 minuten. Tussentijds omscheppen.
  2. Meng de bloem met het paprikapoeder, de gemalen peper en het zout. Wentel de gekookte mosselen erdoor.
  3. Zet het vuur onder de chorizo hoog en voeg de mosselen, de stukjes rode paprika en de tijm toe. Bak deze al omscheppende 2 minuten mee.
  4. Giet overtollige olie af en bestrooi de mosselen met de peterselie. Lekker met knapperig stokbrood.

Bron: www.vinosdejerez.nl
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close