Gazpacho

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (nog niet gestemd)
Loading...

Ingrediënten:

  • 250 gram gepelde tomaten (blik)
  • 1 kleine komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie, koudgeperst
  • 1 snuifje cayennepeper
  • zout

Bereiding:

  1. Schil de komkommer, snijd hem dwars door, haal de pitten eruit en hak de komkommer vijn. Pel de ui en de teentjes knoflook en hok ze fijn. Was
  2. de paprika en snijd hem in de lengte door. Haal er de zaadlijsten en zaadjes uit en hak hem fijn.
  3. Pureer de komkommer- en paprikasnippers in de mixer. Doe het mengsel in een diepe kom.
  4. Pureer de ui- en knoflooksnippers op hun beurt in de mixer en meng dan door de komkommer en paprika in de kom.
  5. Pureer de tomaten eveneens in de mixer en meng dan door de andere groentepuree. Voeg er de olijfolie, de wijnazijn en de cayennepeper bij.
  6. Breng op smaak met wat zout en meng het geheel goed.
  7. Dek de kom af met een keukendoek en zet deze gedurende minstens vier uur in de koelkast voor het opdienen.

Tips:

  • Serveer bij de soep desgewenst in blokjes gesneden tomaat, komkommer en paprika.
  • Serveer er warm knapperig stokbrood met kruidenboter en/of tappenades bij de soep.

Bron: * A la carte * Heerlijke tapas uit Spanje
Bereidingstijd: 15 minuten (exclusief 4 uur koeltijd)

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

4 Reacties

  1. Jeseline schreef:

    ja.. de kleur is bruin.. oranje bruin.. niet echt aantrekkelijk om te eten..De smaak is goed.

  2. corina schreef:

    ik heb de soep gemaakt hij was goed van smaak maar de kleur was niet wat je van een tomatensoep verwacht.eerder bruin dan rood.hoe kan dit

  3. Alenka schreef:

    Hoeveel liter wordt dit???
    Wel handig om te weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close