Gamba’s in sherry

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (3 stemmen, gemiddeld: 4,33 out of 5)
Loading...

gambas_in_sherry

Ingrediënten:

  • 12 rauwe gepelde gamba’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sherry
  • enkele druppels tabasco
  • zout en versgemalen (zwarte) peper
  • partjes citroen (of limoen)

Bereiding:

  1. Maak bij elke gamba een ondiep sneetje aan de rugzijde en trek het donkere darmkanaaltje eruit.
  2. Verhit de olie in een pan en roerbak de gamba’s 2-3 minuten tot ze roze zijn.
  3. Voeg de sherry toe en breng op smaak met tabasco, zout en peper.
  4. Schep de gamba’s in een schaal en serveer ze meteen met partjes citroen erbij.

Tips:

  • Gebruik een milde olijfolie om te bakken anders gaat de smaak van de olie overheersen. U kunt evt. ook zonnebloemolie gebruiken.

Bron: Tapas voor elke gelegenheid
Bereidingstijd: ca. 10 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

1 Reactie

  1. Maureen schreef:

    Het lijkt me héérlijk!!
    Mmmm…

    kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close