Empanadillas de Sardinas – Krokante deegflapjes gevuld met sardines en olijven

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (nog niet gestemd)
Loading...

empanadillas_de_sardinas

Ingrediënten:

  • 2 pakjes kant en klaar bladerdeeg 
  • 2 in water geweekte plakken witbrood zonder korst
  • 2 blikjes sardines op olie, fijngemaakt
  • 20 fijngehakte groene olijven
  • 2 fijngehakte hardgekookte eieren
  • 1 losgeklopt ei + kwastje om te strijken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Bereiding:

  1. Meng de fijngemaakte sardines met de olijven, brood, olijfolie en eieren in een schaal goed door elkaar en breng het mengsel indien nodig op smaak met peper en zout.
  2. Leg de bladerdeeg plakjes uit op een werkvlak en steek met bijvoorbeeld een glas of een ronde steker, rondjes uit van 6 tot 8 cm doorsnede.
  3. Bestrijk deze met losgeklopt ei en leg op ieder bladerdeegplakje een eetlepel van het sardine-mengsel. Vouw het deeg er omheen, zodat u halve maantjes krijgt, en druk de uiteinden goed aan met een vork.
  4. Leg de flapjes op een bakplaat met vetvrij bakpapier. Bestrijk ze daarna met het overige eimengsel en bak de flapjes vervolgens af in een voorverwarmde oven op ca. 175°C in ca. 15 minuten. Neem ze uit de oven en serveer meteen.

Tips:

  • Ook lekker als ze koud zijn.

Bron: Spar Succes Recepten 09-06 – Culinaire souvenirs uit Spanje
Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten afbakken

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

3 Reacties

  1. Iemand schreef:

    Lekkerlekkerlekkuuuurr! Ik krijg er geen twintig.. En ik doe het gwn met flapjes; driehoekvormig. Kan ooook!!

  2. Lilian schreef:

    Je kunt 20 stuks maken met dit recept.
    In elk pakje bladerdeeg zitten 10 plakjes en je kunt 1 rondje uit een plakje halen. Of je moet ze veel kleiner maken dan passen er 4 rondjes uit een pakje bladerdeeg maar dan kun je de de deegflapjes bijna niet meer dichtvouwen. Niet handig dus.

  3. Iemand schreef:

    Voor hoeveel personen is dit??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close