Dadels met geitenkaas en spek

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (9 stemmen, gemiddeld: 3,44 out of 5)
Loading...

dadels_geitenkaas_spek

Ingrediënten (24 stuks):

  • 24 dadels
  • ca. 150 gram geitenkaas
  • 24 plakjes gerookt ontbijtspek (niet gerold)
  • Indien nodig: honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de dadels overlangs open en haal indien nodig de pit eruit. Vul de dadels met stukjes geitenkaas.
  3. Schep als de dadels van zichzelf niet erg zoet zijn een halve theelepel honing over elke dadel.
  4. Rol de gevulde dadels in de plakjes ontbijtspek.
  5. Doe de dadels in een ovenvaste schaal en zet ze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven en serveer ze warm.

Tips:

  • Verse geconfijte dadels (te koop bij de groentenboer of op de markt) zijn lang houdbaar en zijn over het algemeen zoeter dan de dadels die verpakt in de supermarkt te koop zijn. Honing is bij het gebruik van verse geconfijte dadels dan ook meestal niet nodig.

Bron: Eigen recept
Bereidingstijd: 15 min. (excl. oventijd)

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

8 Reacties

  1. kir schreef:

    Echt heerlijk!!! Dadels, geitenkaas met honing, spek en een theelepel honing erover heen, wordt het lekker knapperig.

  2. arjette schreef:

    Vervang de geitenkaas door stukje chorizoworst…een echte aanrader!!!!

  3. Betty schreef:

    Voor wie niet van geitenkaas houdt: vervang deze eens door monchou! Ook errug lekker.

  4. Desire schreef:

    Ook heel lekker wanneer je de geitenkaas met de honing en stukjes walnoot even door elkaar mengt en dan als vulling gebruikt!
    Echt een super recept!!!!

  5. lekker schreef:

    Erg lekker ! zeker voor herhaling vatbaar
    Wij hebben deze hapjes een paar uur van te voren gemaakt en gewoon koud geserveerd … echte aanrader

  6. Jolande schreef:

    Deze is echt heeeeerlijk! Voor herhaling vatbaar! Mijn dadels van de supermarkt waren zoet genoeg, hoefde geen honing bij.

  7. Christa schreef:

    Hallo,
    De kaas vervangen door een gepelde amandel is ook heerlijk en heel apart.

  8. andrea schreef:

    HAllo,
    een aantal hapjes van deze site gemaakt voor een feestje. Dit gerecht was de absolute topper. Overigens wel de geitenkaas vervangen door een geitenkaas met pittige kruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close