Crostini met eendenborstfilet en stoofpeertjes

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 out of 5)
Loading...

crostini_met_eendenborstfilet_en_stoofpeertjes

Ingrediënten:

  • 1 klein stokbrood
  • 1 eendenborstfilet (ca. 300 gram)
  • ca. 200 gram kant-en-klare stoofpeertjes
  • 1 bakje verse roomkaas (met mierikswortel) (ca. 150 gram)
  • 1 zakje babyleaf rucola (ca. 85 gram)
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Snijd het stokbrood schuin in 12 lange plakken en rooster deze even onder de hete grill totdat ze goudbruin zijn.
  2. Snijd het vel van de eendenborstfilet kruislings in zodat ruitjes van 1 x 1 cm ontstaan. Wrijf de vleeskant in met zout en peper.
  3. Bak de filet op de velkant in een koekenpan in 6-8 minuten knapperig bruin. Keer het vlees en bak de andere kant in 2-4 minuten bruin. Laat de eendenborst rusten onder aluminiumfolie.
  4. Snijd de peertjes in plakjes en dep ze droog. Bestrijk de crostini met roomkaas en verdeel er de rucola over.
  5. Snijd de eendenborstfilet in dunnen plakken en drapeer ze met de peer op de crostini. Bestrooi de crostini ten slotte met versgemalen peper.

Tips:

  • In plaats van kant-en-klare stoofpeertjes kunt u deze ook zelf koken (zie voor recepten: www.internetrecepten.nl)
  • Dit gerecht kan ook heel lekker als voorgerechtje worden gebruikt. Serveer dan 2 of 3 crostini per persoon op een bordje.

Bron: Dekamenu 605
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

1 Reactie

  1. Margriet schreef:

    Erg lekker recept, dat goed werd ontvangen. Komende winter, als ik weer zelf stoofpeertjes kan maken, dan smaakt het vast nog lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close