Crème caramel

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (2 stemmen, gemiddeld: 4,00 out of 5)
Loading...

creme_caramel

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 185 gram suiker

Voor de custard:

  • 7½ dl melk
  • 90 gram basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-essence

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet 8 bakjes of vormpjes van 1,25 dl in met gesmolten boter.
  2. Roer de suiker en met 60 ml water in een pan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Breng de vloeistof aan de kook, zet het vuur laag en laat hem langzaam goudbruin worden en karameliseren.
  3. Haal de karamel meteen van het vuur en giet er genoeg van in elk bakje om de bodem te bedekken. De karamel kookt verder in de pan, dus werk snel en voorkom dat u zich brandt.
  4. Verhit voor de custard de melk op laag vuur bijna tot het kookpunt. Neem de pan van het vuur. Klop de suiker, eieren en vanille-essence 2 minuten en roer de warme melk erdoor. Zeef hem boven een kan en schenk hem in de bakjes.
  5. Zet de bakjes in een braadslee en schenk hier voldoende kokend water in om tot halverwege de randen van de bakjes te reiken. Bak de custard 30 minuten of tot hij stijf is. Hij mag niet meer vloeibaar zijn en moet een beetje trillen als u de braadslee iets schudt.
  6. Laat de crème caramel afkoelen en laat hem minstens 2 uur of tot hij stijf is in de koelkast staan.
  7. Steek voorzichtig met een mes langs de rand en stort hem op dessertbordjes. Serveer crème caramel naturel of met verse bessen, slagroom en wafels.

Tips:

  • U kunt dit recept variëren door de custard op smaak te brengen met specerijen zoals kardemom, kaneel en nootmuskaat, citroen- of sinaasappelschil of een beetje van uw favoriete drank of likeur.
  • Crème caramel komt in Frankrijk voor als crème renversée, in Italië als crema caramella en in Spanje, Zuid-Amerika en Mexico als flan.

Bron: Het grote boek met desserts
Voorbereidingstijd: 25 minuten + koelen
Bereidingstijd: 35 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

3 Reacties

  1. fleur schreef:

    Ja dat is echt zo ik heb het geprobeerd

  2. fleur schreef:

    Omdat het dan hard word Daarom gaat het caramel er makkelijk uit

    GR Fleur

  3. Kelly schreef:

    Hallo

    Hoe kan het dat de karamel bij het ontvormen goed loskomt uit het potje, nadat het 2 uur in de koelkast heeft gestaan..?

    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close