Cocktailtomaten gevuld met sardinetapenade

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (nog niet gestemd)
Loading...

cocktailtomaten_gevuld_met_sardinetapenade1

Cocktailtomaatjes zien er feestelijk uit als je ze vult met iets. Bijvoorbeeld met deze sardinetapenade.

Ingrediënten:

  • 8 cocktailtomaten
  • zout
  • 2 blikjes sardines (ca. 120 g per blikje)
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel gehakte basilicum (vers of uit de diepvries)
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 75 gram gemengde fijne bladsla

Bereiding:

  1. Snijd aan de bovenzijde van de tomaten de kapjes eraf. Hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en zet ze omgekeerd op een bord.
  2. Giet de sardines af en verwijder de graatjes. Pureer de sardines, olijven, kappertjes, citroensap, olijfolie, basilicum en peper tot een dikke pasta.
  3. Vul de tomaten met deze tapenade. Serveer ze op een schaal met fijne bladsla.

Tips:

  • Maak de tapenade iets pittiger door er 4 ansjovisfilets aan toe te voegen.
  • Vervang de sardines door 150 gram feta en maak er zo een vegetarische tapenade van.

Bron: Boodschappen 13 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per hapje: 91 kcal

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

3 Reacties

  1. ainsley schreef:

    dat is toch heerlijk zoon gerechtje mijn livening gerechtje maar dan wel in het groot het lekker smullen .

  2. Heerlijk, de cocktail tomaten met sardinetapenade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close