Champignons gevuld met geitenkaas en zalm

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (13 stemmen, gemiddeld: 3,69 out of 5)
Loading...

Champignons gevuld met geitenkaas en zalm

Geitenkaas en gerookte zalm een lekkere combinatie om champignons mee te vullen.

Ingrediënten voor ca. 8 stuks:

  • 8 grote champignons
  • ½ ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • ca. 50 gram kaaskruimels (geitenkaas)
  • mespuntje gedroogde dilletopjes
  • 2 eetlepels (olijf)olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven (hete lucht oven) voor op 200°C. Snipper de (halve) ui fijn. Snijd de zalm in kleine snippers. Houd 8 stukjes zalm apart voor de garnering
  2. Hol de champignons uit, hak de steeltjes en de inhoud van de champignons fijn. Meng het champignonhaksel, de zalm en de ui door de kaaskruimels. Breng op smaak met een mespuntje dilletopjes.
  3. Verhit deolie in een kleine koekenpan en bak hierin de vulling voor de champignons ca. 5 minuten.
  4. Vul de champignons en zet ze in een lage ovenschaal. Zet ze ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Leg op elke champignon nog een stukje zalm en serveer ze warm.
  5. Zijn de champignons te groot om in één hap te eten serveer ze dan op kleine schaaltjes met een vorkje erbij.

Tip:

  • Schenk een klein laagje sherry in de ovenschaal voordat deze de oven in gaat. Dit versterkt de smaak!

Met dank aan:

  • Kaasboerderij De Jong (www.goatcheese.nl) die een pakket geitenkaas heeft gestuurd om recepten uit te proberen.
Bron: eigen recept
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 10 minuten oventijd
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

8 Reacties

  1. Wilma schreef:

    mijn tip is champion gevuld met gemarineerde brokjes aardappel met aardappelanders erdoorheen neutrale smaak ipv geitenkaas
    met gerooktezalm is minder machtig.succes

  2. inge schreef:

    Klinkt erg lekker, als ik het van tevoren klaarmaak maar mee wil nemen, hoe lang moet ik het dan ter plaatse nog in de oven doen? en hoe lang voorverwarmen, en op hoeveel graden? 🙂 alvast heel erg bedankt, ik heb er nu al zin in.

  3. Gert schreef:

    Geweldig lekker en perfect van tevoren klaar te maken. Nog enkel de oven in en smullen maar

  4. pieterke schreef:

    Heerlijk!!!!!!!!!!!! Zeker voor herhaling vatbaar. ben nu het recept aan het doorsturen aan al mijn tafelgenoten, zo lekker vonden zij het.

  5. Lilian schreef:

    Je kunt het van te voren klaarmaken maar dan nog niet in de oven zetten. Dat moet echt op het laatste moment.

  6. Irene schreef:

    Kan ik dit recept ook van tevoren klaar maken?

  7. cheeselover schreef:

    Hoihoi!

    Ik heb het even geprobeerd zodat ik met de kerst wat origineels op tafel kan zetten maar dit komt elk weekend op tafel!!!
    Heerlijk die kaaskruimels!

    bedankt en ga zo door met de toffe site!

    grt,
    M

  8. Sam Bakarbessy schreef:

    Tipje; een klein laag sherry,is geweldig pept zeker de smaak op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close