Champignons gevuld met geitenkaas en spek

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (12 stemmen, gemiddeld: 4,00 out of 5)
Loading...

Gevuld met kaaskruimels, paprika en ontbijtspek … alweer zo’n lekkere combinatie om champignons mee te vullen.

Ingrediënten voor ca. 8 stuks:

  • 8 grote champignons
  • ½ ui
  • ½ rode paprika
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • ca. 50 gram kaaskruimels (geitenkaas)
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels (olijf)olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven (hete lucht oven) voor op 200°C. Snipper de (halve) ui fijn. Snijd de ontbijtspek in kleine snippers.
  2. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd de (halve) paprika in kleine blokjes. Houd 8 stukjes paprika achter voor de garnering.
  3. Hol de champignons uit, hak de steeltjes en de inhoud van de champignons fijn. Meng het champignonhaksel, de ontbijtspek, de paprika en de ui door de kaaskruimels. Breng op smaak met een klein beetje versgemalen peper.
  4. Verhit deolie in een kleine koekenpan en bak hierin de vulling voor de champignons ca. 5 minuten.
  5. Vul de champignons en zet ze in een lage ovenschaal. Zet ze ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Leg op elke champignon nog een stukje paprika en serveer ze warm.
  6. Zijn de champignons te groot om in één hap te eten serveer ze dan op kleine schaaltjes met een vorkje erbij.

Tip:

  • Schenk een klein laagje sherry in de ovenschaal voordat deze de oven in gaat. Dit versterkt de smaak!

Met dank aan:

  • Kaasboerderij De Jong (www.goatcheese.nl) die een pakket geitenkaas heeft gestuurd om recepten uit te proberen.
Bron: eigen recept
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 10 minuten oventijd
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

1 Reactie

  1. mimi schreef:

    Erg lekker, gemaakt met de kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close