Broodrolletjes met roomkaas en zalm

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (12 stemmen, gemiddeld: 3,50 out of 5)
Loading...

Broodrolletjes met roomkaas en zalm

Een veel geziene combinatie gerookte zalm en bieslookroomkaas … gerold in een broodrolletje ziet het er ook nog eens feestelijk uit.

Ingrediënten voor ca. 30 stuks:

  • ½ casino witbrood over de lengte gesneden
  • 250 gram bieslookroomkaas
  • 250 gram gerookte zalm
  • aluminiumfolie of plasticfolie

Bereiding:

  1. Laat een wit casinobrood door de bakker over de lengte snijden zodat je lange plakken hebt.
  2. Snijd de korsten van drie plakken brood en rol de plakken brood met een deegroller plat.
  3. Besmeer de plakken brood met de bieslookroomkaas (dat gaat het makkelijkste met een lepel).
  4. Leg de plakken zalm op het brood en snijd de lange plakken brood door de helft.
  5. Rol de pakken nu in de lengterichting op en verpak ze strak in de folie.
  6. Laat de broodrolletjes in de koelkast opstijven en snijd ze vlak voor gebruik in plakjes.

Tip:

  • Gebruik de andere helft van het brood voor de broodrolletjes met roomkaas, pesto en gegrilde paprika.
  • Zelf gebruik ik vaak plakken brood (volgens mij heet het sandwichbrood) dat je bij de groothandel kunt kopen. Daar zitten geen korstjes aan en het brood is al in de lengterichting gesneden.
Bron: eigen recept, geïnspireerd door Ester
Bereidingstijd: ca. 15 minuten (excl. wachttijd)
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

15 Reacties

  1. sandar schreef:

    Ipv van brood maak ik dunne pannekoekjes ook erg lekker!

  2. Pim schreef:

    ik zo de roomkaas vervangen voor Philadelphia kruiden, is erg lekker
    gtjes Pim

  3. Anne schreef:

    Bij stap 4 bedoel je dan in de lengte of breedte?
    Alvast bedankt voor het antwoord.

  4. Rick schreef:

    je zou i.p.v. brood ook wraps kunnen gebruiken, dit heb ik wel eens gegeten bij een verjaardag en het was heerlijk.

  5. Ger van Houten schreef:

    Ik heb dit afgelopen zaterdag met andere tapas gemaakt,en was een enorm sukses. Tip: ik heb geen kant en klaar roomkaasje gehaald met bieslook,maar Verse roomkaas en VERSE Bieslook gebruikt.
    Ook heb ik een beetje verse zwarte peper er bij gedaan,ook erg lekker.
    Deze smaken zijn gewoon veel lekkerder dan een kant en klaar kaasje. eet smakelijk.

  6. Jojo schreef:

    Dit is echt heel lekker!

    Ik maak het met wrpas,Boursin, zalm en rucola.. Dat krijgt het net wat meer pit!

    Misschien een leuke tip!!

  7. Floris,Jessy en chelsea schreef:

    ik had een beetje het recept aan gepast heerlijk!!!!!!
    groeten

  8. Floris,Jessy en chelsea schreef:

    heey we hebben alles gekocht en we zijn benieuwdt of het lekker is we gaan het zo maken doei

  9. martine schreef:

    Wat je ook kan doen ipv de wraps of brood.
    2 of 3 eieren door elkaar mengen en dat bekken (=omelet) en dat gebruiken

  10. Jolande schreef:

    Heerlijk! Met wraps ipv brood is ’t ook lekker!

  11. Yvonne schreef:

    Je kunt het brood ook vervangen door fajita’s en er b.v nog ijsbergsla tussen doen.
    Is ook overheerlijk
    En als er mensen zijn die geen vis lusten de zalm vervangen door kipfilet!

  12. Lilian schreef:

    Hoi Patricia,

    Mijn zwager lust ook geen kaas maar deze rolletjes vindt hij wel heel erg lekker. De roomkaas is ook niet echt overheersend, dus je zou het gewoon kunnen proberen. Een alternatief kan ik zo snel niet verzinnen.

    Lilian

  13. Patricia schreef:

    Het ziet er erg lekker uit, maar mijn man lust geen kaas. Is hier een alternatief voor te gebruiken?
    alvast bedankt.

  14. Lera schreef:

    Dit lijkt me echt lekker, en trouwens, het meeste is lijkt heel erg cool en makkelijk om te maken :). Ik heb ook een kookboek en daar staan een paar van die recepten bij, en deze is ook heeel makkelijk om te maken, en omdat het net op sushi lijkt en er zalm in zit gaat het mij (SUPERchef) :$ wel lukken!!!

  15. daisy schreef:

    Ik heb dit laatst gegeten bij een verjaardag en kon er niet meer vanaf blijven.. blij dat ik nu ook precies weet hoe het gemaakt moet worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close