Runderham-bonbon met salade van ui en verse kruiden

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (3 stemmen, gemiddeld: 4,00 out of 5)
Loading...

 Wil je een echt Spaans tintje geven aan deze bonbon, gebruik dan een Spaanse gedroogde runderham, Cecina de Léon. Ook Italiaanse Bresaola is erg geschikt. Deze bonbon smaakt heerlijk bij een droge sherry zoals een Manzanilla of een Fino.

Bonbon van gedroogde runderham met roomkaas en een salade van ui en verse kruidenIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 kleine ui
  • verse bieslook
  • verse peterselie
  • verse basilicum
  • ca. 80 gram gedroogde runderham (8 mooie dungesneden plakjes)
  • 150 gram verse roomkaas (evt. met kruiden)
  • 1 eetlepel witte balsamico-azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel kappertjes
  • peper en zout

Nog meer nodig:

  • Plastic folie of huishoudfolie

Bereiding:

  1. Ingrediënten bonbon van gedroogde runderham en roomkaas met een salade van ui en verse kruidenNeem een bosje bieslook, een bosje peterselie en een bosje basilicum. Zorg dat je van alle kruiden ook wat over houdt voor de garnering. Snijd de kruiden fijn en leg ze in een schaaltje.
  2. Maak de ui schoon, halveer hem en snijd er dunne, halve ringen vanLeg de ui bij de kruiden in het schaaltje. Voeg de azijn, de olie en de kappertjes toe aan de ui en de kruiden.
  3. Leg een vel plasticfolie op het aanrecht en leg hierop 2 overlappende plakjes gedroogde ham. Schep een bolletje ter grootte van een flinke theelepel roomkaas in het midden van de ham. Vouw de ham tot een bolletje en draai het folie strak dicht om er een mooi bolletje van te vormen.
  4. Herhaal stap 3 drie keer zodat je 4 bolletjes hebt. Laat de bolletjes ca. 5 minuten in de folie om de bolvorm goed vast te houden.
  5. Breng ondertussen de uit-kruiden-salade op smaak met peper en zout.
  6. Zet 4 kleine schaaltjes klaar. Leg op elk schaaltje een bonbon met wat salade van ui en kruiden. Garneer met de achtergehouden kruidenblaadjes en sprietjes.

Tips:

  • Wil je het eenvoudiger houden haal dan licht gezouten runderrookvlees in plaats van een gedroogde runderham.

Wijnadvies:

  • Sherry is weer terug van weggeweest en is een lekker alternatief voor witte wijn. Wij drinken bijvoorbeeld een goed gekoelde Barbadillo Solear Manzanilla.

Achtergrondinformatie:

cecina de León: Deze voortreffelijke Spaanse runderham wordt gemaakt van minstens 5 jaar oude runderen. Alleen de beste rosbiefdelen uit de achterbout worden gebruikt. Het vlees wordt gezouten en heel licht gerookt boven een smeulend vuurtje van eikenhout. In de droge hete zomers en de heldere vrieskou van de provincie León in het noord-westen van Spanje rijpt het vlees dan gedurende minstens 12 maanden. Op die manier ontstaat het unieke aroma. Bron: Mijnslager.info

Manzanilla: Dit is een droge witte wijn gemaakt van de palomino druif en gerijpt onder een gistlaag; ook wel “flor” genoemd. Het wordt exclusief geproduceerd in Sanlucar de Barrameda. Het speciale micro klimaat van de stad, gesitueerd aan de monding van de rivier de Guadalquivir, stimuleert de vorming van de zogeheten flor die daardoor de wijn haar unieke onderscheidende karakteristieken geeft. Bron: Sherry.wine/nl

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Bron: geïnspireerd door Ramon Beuk

Winactie Sherry en Tapas

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close