Bladerdeeghapjes met geitenkaas, appel, walnoot en honing

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (44 stemmen, gemiddeld: 3,52 out of 5)
Loading...

Bladerdeeghapjes met geitenkaas appel walnoot en honing

Eenvoudig te maken en erg lekker … ook leuk om samen met kinderen te maken.

Ingrediënten voor ca. 10 hapjes:

  • ½ goudreinet (appel)
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 1 bakje kaaskruimels (o.a. verkrijgbaar bij grote vestigingen van Albert Heijn)
  • 8 walnoten
  • 10 theelepels honing
  • 1 ei-geel (losgeklopt)

Bereiding:

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor (hete lucht oven) op ca. 200°C.
  2. Kraak de noten en verkruimel de walnoten in een schaaltje.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de helft hiervan in kleine blokjes.
  4. Meng de appel, de walnoten en de kaaskruimels door elkaar.
  5. Leg de bladerdeelvellen op een snijplank en snijdt ze diagonaal door midden, zodat er 10 driehoeken ontstaan.
  6. Leg op elke driehoek ca. 1 eetlepel appel-kaasmengel zodat de helft van de driehoek bedekt is.
  7. Druppel met een theelepel op elk hoopje appel-kaasmengel een beetje honing.
  8. Vouw de bladerdeegdriehoekjes dicht zodat er 10 gevulde driehoekjes ontstaan.
  9. Smeer de bovenkant van de driehoekjes in met een beetje eigeel voor de glans.
  10. Leg de driehoekjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Tips:

  • Kun je geen kaaskruimels vinden in de winkel, gebruik dan ca. 100 gram geitenkaas die je verkruimeld.
  • De hapjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
  • Je kunt ook reeds gepelde walnoten gebruiken. Gebruik dan 16 halve walnoten.

Met dank aan:

  • Kaasboerderij De Jong (www.goatcheese.nl) die een pakket geitenkaas heeft gestuurd om recepten uit te proberen.
Bron: Eigen recept
Bereidingstijd: ca. 15 minuten (excl. oventijd)
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

21 Reacties

  1. Nelly schreef:

    Een desertlepel President Rondele (geitensmeerkaas) bovenop de appel/walnootmix leggen is ook lekker .(en gemakkelijk)

  2. Beanca schreef:

    Hallo!

    Kun je hier dan niet gewoon een zakje geraspte kaas voor gebruiken, welke bij elke supermarkt te koop is?

  3. ilse schreef:

    ik heb het gemaakt maar ik vond het persoonlijk niet zo lekker..:) maar ik heb ook wat anders gemaakt en dat was heerlijk!:) doeii

  4. Geitenkaas schreef:

    Ik gebruik altijd Bettine geitenkaas, deze is overal gewoon te verkrijgen.
    De lekkerste geitenkaas van Hollandse bodem.. vind ik, deze kun je gewoon verkruimelen… hhmmmm,

  5. Marcella schreef:

    Ik kan dat bakje met kaaskruimels nergens vinden, kan ik ook zelf ‘normale’ geitenkaas gebruiken en dit klein maken? Zo ja hoeveel heb ik daarvan nodig?

  6. Jenny schreef:

    Lilian, wat een ontzettend lekker recept. Zojuist gemaakt voor vanavond als hapje bij de borrel, maar ik kon het niet weerstaan alvast eentje te proeven. Echt erg lekker en zeer eenvoudig te maken.

  7. marion stoot schreef:

    hallo
    ik heb deze hapjes gemaakt met het hapjes rooster van tupperware
    het was een veel belovend reseltaat
    ik ben demonstratrice bij tupperware en doe kookworkschops en het resept vald bij iedereen goed heel lekker

  8. Mariska schreef:

    Ik ga dit recept proberen als hapjes voor mn verjaardag…
    Vind geitenkaas wel zoooo lekker!

  9. leo schreef:

    Er zitten in dit recept een aantal zaken die bladerdeeg nodig heeft.
    Na verwerking moet bladerdeeg altijd minimaal een half uur rusten.
    Als er een dicht envelopje nodig is de randjes van het bladerdeeg insmeren met water of eiwit. Naar mijn mening kunnen bladerdeeg produkten van te voren klaargemaakt worden en na het rusten invriezen.
    De hapjes kunnen zelfs bevroren in de oven gezet worden alleen wordt de baktijd iets langer. Houd er rekening mee dat huishoudovens vaak minder heet zijn dan wordt aangegeven. Om het envelopje niet op te blazen voor het insmeren met eigeel met een vork wat gaatjes in het deeg prikken.

  10. Jan Krull schreef:

    Ik heb de bladerdeeg hapjes gemaakt voor de paaslunch op mijn werk. Erg lekker. Ik ondervond wel het volgenden probleem. Als ik er zoveel vulling in deed als ik dacht wat goed was, kreeg ik ze niet meer goed dicht, alleen met minder vulling, wat veel te weinig leek, ging het beter maar het bleef een gepruts. Iemand een tip?

  11. Judith schreef:

    Ik heb geen grote AH in de buurt. Hoeveel g geitenkaas ben ik dan nodig voor 10 hapjes?

  12. Karin van Dinther schreef:

    Een mega lekker bladerdeeg recept is bladerdeeg op een bakblik leggen dit insmeren met mosterd daarop geglaceerde uien met bruine suiker die afgeblust zijn met balsamico azijn. daar geitenkaas overheen en dat in de oven even afbakken.Heeeerlijk!!!!

  13. Karin van Dinther schreef:

    Hallo culi liefhebbers
    Alle hartige of zoete flapjes kunnen van te voren gemaakt worden, ik doe dat vaker je moet ze dan half afbakken, invriezen en dan op het moment dat je ze nodig hebt even afbakken in een goed voorverwarmde oven.
    De flapjes kun je maken als je veel tijd en zin hebt en dan heb je altijd iets te knabbelen als je een onverwacht gezellig avondje hebt.

  14. petra schreef:

    Je kan ook fetakaas gebruiken maar dan iets meer honing toevoegen voor de balans

  15. Claudia schreef:

    Dus het kan niet gemaakt worden een dag van te voren? Of een uur of 5 /6 van te voren en dan in de koelkast?

  16. Lilian schreef:

    Je kunt onderstaande voorbereidingen alvast de dag van te voren doen, de rest moet echt op de dag zelf.
    – noten kraken en verkruimelen.
    – appel schillen en in stukjes snijden, druppel er dan wel citroensap overheen anders worden ze bruin.
    – appel, noten en kaas door elkaar mengen.
    – ei splitsen en eigeel bewaren.

  17. Marjon schreef:

    Kun je ze wel van tevoren maken en nog niet bakken? Dus de avond tevoren klaar maken en de volgende dag bakken?

  18. Lilian schreef:

    Hoi Linda, in stap 1 van de bereiding kun je al lezen dat de oven voorverwarmd moet worden tot 200°C … dus de hapjes moeten op 200°C gebakken worden.

  19. Linda schreef:

    Hoi Lilian,
    Op hoeveel graden moet het in de oven?

  20. Lilian schreef:

    Maak deze hapjes niet meer dan een paar uur van te voren anders wordt het bladerdeeg zacht en dan zijn ze minder lekker.
    Zelf vind ik ze het lekkerste als ze nog lauw/warm zijn.

  21. Charlotte schreef:

    Tot hoever kan je het recept van tevoren maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close