Aardappeltjes met hete paprikasaus

1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (5 stemmen, gemiddeld: 3,80 out of 5)
Loading...

aardappeltjes_met_hete_paprikasaus

Ingrediënten:

  • 1 kg krielaardappeltjes in de schil
  • 1½ eetlepel grof zeezout

voor de paprikasaus:

  • 2 grote, gedroogde rode Spaanse pepers (of 2 extra chilipepers)
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 4 eetlepels rode-wijnazijn
  • 2 rode paprika’s, in stukken
  • 4 knoflookteentjes, gepeld
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel zeezout
  • 2 dl olijfolie extra vierge

Bereiding:

  • Boen de krieltjes schoon en kook ze in water met zeezout in ca. 20 minuten gaar.
  • Week de pepers en chilipeper 15 minuten in de azijn. Giet ze af en laat ze goed uitlekken (bewaar de azijn).
  • Doe de pepers, paprika, knoflook, komijn, oregano en het zeezout in een keukenmachine. Pureer de massa en giet de olie er tijdens het draaien in een dun straaltje bij.
  • Breng de saus op smaak met de azijn. Giet de krieltjes af en zet ze even terug op het vuur om goed droog te laten stomen; schud ze een paar keer om. Serveer ze en geef de saus erbij.

Bron: Kook ook – Tapas
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailDelen

Misschien vind je dit recept ook leuk ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close